UN žmurile na trgovinu organima

Izvor: Vesti-online.com, 17.Feb.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN "žmurile" na trgovinu organima

Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije novost da su Ujedinjene nacije (UN) znale za trgovinu organima na Kosovu, ali da su po cenu stabilnosti "žmurile i na jedno i na drugo oko".

"UN su znale, predstavnici svih značajnih međunarodnih institucija su bili prisutni na Kosovu, poznato je da je UNMIK vršio suštinsku vlast na Kosovu u periodu kada se dešavala trgovina organima i da su čelni ljudi imali saznanja o tome", rekao je Ljajić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"Politika međunarodne zajednica je tada i dugi niz godina kasnije bila stabilnost pre pravde. Po cenu očuvanja stabilnosti žmurili su i na jedno i na drugo oko", dodao je Ljajić.

Ljajić je rekao da Srbija traži da ceo postupak bude prenet na teren pravde i prava i da bude ustanovljena puna istina o onome što se tamo događalo.

"Srbiji nije interes da se ova tema na bilo koji način politizuje, ni da bude prepreka za otpočinjanje političkog dijaloga Beograda i Prištine. Lopta je sada u rukama Prištine kada je reč o pregovorima i u rukama međunarodne zajednice kada je reč o procesuiranju tvrdnji (izvestioca Saveta Evrope) Dika Martija", kazao je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.