Ljajić: U Vladi nema različitih mišljenja o potrbi pregovora sa Prištinom

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Avg.2018, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: U Vladi nema različitih mišljenja o potrbi pregovora sa Prištinom

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je danas da u Vladi Srbije nema različitih mišljenja o tome da li je potrebno pregovarati sa Prištinom i ocenio da Srbija zna šta hoće i šta može da postigne u tim pregovorima.

"Mislim da aposlutno nema nikakvih disonantnih tonova da je rešenje potrebno i da je potrebno pregovarati. Treba dati apsolutnu podršku našem timu...", rekao je Ljajić gostujući na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Radio - televiziji Srbije.

On je kazao da u Vladi Srbije "postoje različiti pogledi o kosovskom pitanju", što je ocenio kao normalno, jer ministri dolaze iz različitih političkih stranaka, kao i da je poziv za unutrašnji dijalog motivisan time da svaki "značajniji subjekat u ovom društvu" kaže šta misli o rešenju tog pitanja.

"Problem nastaje kada ne znate šta hoćete, a Srbija sada zna šta hoće. Dosad je govorila šta neće, a sada zna i šta može", ocenio je Ljajić.

Dodao je da je Srbija prvi put izašla sa predlozima koji nisu "zakucani" ni najbolji a kako je ocenio, "niko na kraju ni ne zna šta će od toga sve biti", navodeći da Srbija nije sama u tom procesu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.