Ljajić: Separatizam nema uporište u Sandžaku

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Separatizam nema uporište u Sandžaku

Ministar Rasim Ljajić je istakao da će separatističke tećnje biti nastavljene i nakon izbora, kada će, uveren je, SDP formirati stabilnu lokalnu vlast sa strankom Sulejmana Ugljanina (SDA) u svih šest opština u Sandžaku.

"Mislim da nikakave separatističke teženje u ovom trenutku nisu realne. One postoje, ali ne mogu da imaju političku, niti bilo koju drugu većinu u Sandžaku i to će ovi izbori sasvim sigurno i pokazati", rekao je Ljajić. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Ljajić smatra da je krajnje vreme da se svi kapaciteti usmere ka rešavanju ekonomskih i socijalnih problema u Sandžaku, koji su gorući, a ne da se energija troši na, kako je rekao, besmislene teze o ugroženosti, otvaranju ambasada po svetu, pravljenju Eldorada u Sandžaku...

"Od tih priča ljudi nemaju nikakve koristi. Naprotiv, pravi se ogromna i naprocenjiva šteta. Potencijali Sandžaka su poljopriverda, turizam i mala privreda, ali je za sve potrebna politička stabilnost. A tu stabilnost nismo imali upravo zbog određenih izjava i stalnih najava turbulencija od kojih na kraju ne bude ništa, osim što ostaje velika šteta za narod koji živi u Sandžaku", rekao je Ljajić i dodao:

Zilkić: Zukorlić i ja moramo da se povučemo

Zukorlić traži stolicu u Ujedinjenim nacijama

Ljajić: Sandžak nije potencijalno žarište

Ljajić je ocenio da Miamer Zukorlić nema šta da ponudi u predizbornoj kampanji, pa nudi vasionska obećanja i blati političke protivnike na najprizemniji način neštedeći ni mrtve ljude, kopajući po grobovima porodica u Sandžaku, deleći ljude i unoseći neverovatnu količinu mržnje.

"Jedva čekam sledeće izbore da se konačno i to pitanje skine sa dnevnog reda i da krenemo da se bavimo realnim problemima", ističe Ljajić.

Sandžaku potrebna decentralizacija

Upitan da prokomentariše zahteva za autonomijom Sandžaka, on je rekao da je Sandžaku i Novom Pazaru potrebno isto što i Valjevu, Šapcu, Kruševcu ili Kragujevcu, odnosno decentralizacija.

"I to decentralizacija koja ide paralelno sa procesom demokratizacije zemlje i društva. Potreban je razvoj lokalne samouprave sa ključnim nadložnostima koje će omogućiti ekonomski razvoj cele zajednice i celog kraja. Ništa više i ništa manje nego što je potrebno bilo kojoj opštini ili gradu u Srbiji", rekao je on.



Ljajić je naveo i da su gotovo sve investicije koje je Sandžak imao proteklih godina došle od Vlade Srbije i da je odnos ulaganja Vlade i stranih investitora - 90 prema 10.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Izbori

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.