Izvor: Blic, 06.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Proveravamo sva nova saznanja o Mladiću

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da se proveravaju sva nova saznanja u vezi sa potragom za preostalom dvojicom haških optuženika, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.



"Dobijamo saznanja koja proveravamo i koja ne možemo da delimo sa javnošu, jer bi bilo deplasirano da najavljujemo koja su to saznanja i koje su akcije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sprovodimo", izjavio je Ljajijić i ponovio da će Srbija do kraja godine završiti saradnju sa Haškim sudom.

Poslednji izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca i stav Holandije su "u granicama očekivanog", rekao je Ljajić novinarima tokom posete beogradskoj osnovnoj školi za spelu i slabovidu decu "Dragan Kovačević".

"Očekivan je bio stav Holandije da će ona, bez obzira na Bramercov izveštaj, ostati čvrsta u svojim početnim pozicijama", rekao je Ljajić.

On je istakao da će Srbija i dalje nastojati da ubedi Holandiju da čini sve da Mladić i Hadžić budu što pre izručeni tribunalu u Hagu.

"Izveštaj će pomoći i u bilateralnim kontaktima sa Holandijom jer je ona ostala potupuno usamljena u svom stavu da Srbija nije ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom", dodao je Ljajić.

Ljajić je istakao da će pozitivni izveštaji Bramerca, ali i američkog Stejt departmenta o saradnji sa sudom u Hagu pomoći našoj zemlji da u narednim operativnim aktivnostima radi sa "što manje međunarodnih", odnosno političkih pritisaka.

On smatra da će ti izveštaji povećati šanse da srpski državljani osuđeni u Hagu mogu da izdržavaju kazne i u Srbiji, za šta je bila prepreka ranija ocena o nesaradnji Srbije sa sudom u Hagu.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Do kraja godine završavamo saradnju sa Hagom

Izvor: Mondo, 06.Jun.2009

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da ostaje pri ranijoj tvrdnji da će Srbija do kraja godine okončati saradnju sa tim sudom.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.