Ljajić: Održivo rešenje za Kosovo

Izvor: B92, 04.Nov.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Održivo rešenje za Kosovo

Beograd -- Potpredsednik vlade Rasim Ljajić kaže da treba težiti održivom rešenju za Kosovo i da vlasti u Srbiji sigurno neće priznati Kosovo, niti će to bilo ko tražiti.

Ljajić navodi da je dosadašnji rad vlade prevazišao njegova očekivanja.

Ljajić smatra da je plan u četiri tačke koji je svojevremeno izneo prethodni predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Boris Tadić sasvim dobra osnova koju bi trebalo koristiti za traženje rešenja za Kosovo.

Tim planom su, smatra on, postavljeni solidni principi, a on bi dobio i podršku opozicije pa bi, kako je ocenio, oko tog važnog pitanja bio postignut širi konsenzus.

Govoreći o radu vlade, njen potpredsednik je u intervjuu "Blicu" rekao da je on prevazišao njegova očekivanja, pogotovo s obzirom na to da vlada nije heterogenog sastava. Ljajić je mišljenja da će "prvo ozbiljno prolazno vreme" za vladu biti godinu dana.

Potpredsednik vlade smatra da će oporavak zemlje biti postepen i da je važno menjati kurs ekonomske politike.

"Mora nešto da počne da se proizvodi i izvozi. To nam je jedina perspektiva", smatra Ljajić. Govoreći o SDPS, on je rekao da je ulaskom u ovu vladu stranka verovatno oslabila jer je izgubila deo moralnog kredibiliteta, ali da je, ako vlada napravi rezultat, a funkcioneri SDPS pokažu odgovornost, moguće napraviti dobru osnovu za rast stranke.

Ljajić misli da koalicija SNS i DS nije moguća bez novih izbora koji sada nisu tema, ali da ne isključuje mogućnost da dođe do različitih prekomponovanja. On je uveren da bi reformisana DS mogla da doprinese ubrzanom procesu evropskih integracija.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Ulaskom u ovu vladu SDPS izgubila deo moralnog kredibiliteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2012

BEOGRAD -..Potpredsednik vlade i ministar trgovine, Rasim Ljajić izjavio je da treba težiti održivom rešenju za Kosovo, da vlasti u Srbiji sigurno neće priznati Kosovo, niti će to bilo ko tražiti, kao i da je dosadašnji rad vlade prevazišao njegova očekivanja...Ljajić smatra da je plan u četiri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.