Dačić: Nisu uzdrmani temelji vlade

Izvor: Politika, 03.Nov.2012, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nisu uzdrmani temelji vlade

BEOGRAD –Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da afera sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera ne može da uzdrma temelje Vlade, jer u nju nije umešan niko iz republičke vlasti.

„Afera ne može da uzdrma temelje vlade, niko iz Vlade nije uključen u to”, rekao je Dačić Radio-televiziji Srbije posle izjava predsednika države Tomislava Nikolića >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da im se prisluškuju telefoni i da je za to izdao nalog deo MUP-a.

Dačić je ponovio da on kao ministar unutrašnjih poslova „nema nadležnost za operativne policijske akcije” i da će svi odgovorni za tu aferu biti kažnjeni.

„Ako je bilo prekoračenja i zloupotreba u policijskom radu naravno da će svi odgovorni odgovarati. Tražio sam izveštaj od Direkcije policije, a u to je uključena i unutrašnja kontrola i tužilaštvo”, rekao je Dačić i naveo da je o aferi prisluškivanja državnih funkcionera razgovarao i sa potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

„Stao sam iza policije u svemu, samo ne mogu da stanem u nečemu što je izvan zakona. Čeka se i konkurs za novog direktora policije jer je prethodnom istekao mandat”, rekao je on.

Govoreći o ekonomiji, Dačić je rekao da je problem i visok nivo javnog duga koji se ne može smanjiti u kratkom roku, kao i da će vlada nastojati da naredne godine obezbedi privredni rast i stabilniju valutu.

Javni dug Srbije je prešao 50 odsto bruto-društvenog proizvoda.

Beta

objavljeno: 03.11.2012
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Nisu uzdrmani temelji vlade

Izvor: Press, 03.Nov.2012

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da afera sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera ne može da uzdrma temelje Vlade, jer u nju nije umešan niko iz republičke vlasti..."Afera ne može da uzdrma temelje vlade, niko iz Vlade nije uključen u...

Nastavak na Press...

Dačić:Nikada veća politička stabilnost vladajuće koalicije

Izvor: Press, 04.Nov.2012, 00:29

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras da politička stabilnost vladajuće koalicije nikada nije bila veća i da zato vlada može sa uspehom da rešava i najteža pitanja poput očuvanja vitalnih funkcija države...Dačić je istakao da je Vlada Srbije za sto...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.