Ljajić: Mere i kontramere nikom neće dobro doneti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 08:51

Ljajić: Mere i kontramere nikom neće dobro doneti

Ministar trgovine, turizam i telekomunkacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći normalno da putuju u Crnu Goru i da je potrebno da svi spuste loptu.

On je za RTS rekao da je juče ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao da odluka Crne Gore da od 1. Juna otvori granice za građane devet zemalja, među kojima nema Srbije, nije konačna.

Ljajić je rekao da ne vidi ekonomsku logiku te mere i da je epidemiološka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacija u regionu takva da olakšava prelaz granica.

Treba da svi spustimo loptu, da uđemo u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja, jer konfrontacija, mere i kontramere neće nikom dobro doneti, rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je potrebno da u regionu postoje najbolji mogući odnosi sa svim zemljama u regiona, kao i da je Srbija za to puno učinila, dodavši da jedino udruženi imamo šanse da imamo neki rezultat na globalnom tržištu.

On je naglasio da treba da se vratimo na teren ekonomije, na teren interesa i da je interes Srbije da ima najbolje odnose sa Crnom Gorom, kao što veruje i da Crne Gora ima interes da ima najbolje odnose sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić: Odluka Crne Gore da zabrani ulazak državljanima Srbije - politička

Izvor: VOA, 27.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odluka crnogorskih vlasti da zabrane ulazak srpskim državljanima politička i da mu je to bilo jasno od prvog trenutka. Vučić je, u izjavi novinarima u Smederevskoj Palanci, istakao da veruje da će se ta odluka menjati, ne što crnogorske vlasti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.