27. maj  2020. 08.38  | Izvor: FoNet, RTS

Ljajić: Mere i kontramere nikom neće dobro doneti

BEOGRAD -

Ministar trgovine, turizam i telekomunkacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se nada da će od 1. juna građani Srbije moći normalno da putuju u Crnu Goru i da je potrebno da svi spuste loptu.

On je za RTS rekao da je juče ambasador Crne Gore u Srbiji Tarzan Milošević rekao da odluka Crne Gore da od 1. Juna otvori granice za građane devet zemalja, među kojima nema Srbije, nije konačna.

Ljajić je rekao da ne vidi ekonomsku logiku te mere i da je epidemiološka situacija u regionu takva da olakšava prelaz granica.

Treba da svi spustimo loptu, da uđemo u proces dogovaranja i rešavanja svih otvorenih pitanja, jer konfrontacija, mere i kontramere neće nikom dobro doneti, rekao je Ljajić.

Ljajić je istakao da je potrebno da u regionu postoje najbolji mogući odnosi sa svim zemljama u regiona, kao i da je Srbija za to puno učinila, dodavši da jedino udruženi imamo šanse da imamo neki rezultat na globalnom tržištu.

On je naglasio da treba da se vratimo na teren ekonomije, na teren interesa i da je interes Srbije da ima najbolje odnose sa Crnom Gorom, kao što veruje i da Crne Gora ima interes da ima najbolje odnose sa Srbijom.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Milica Markovic Beograd  27. 05. 2020. | 16:46
Ne razumem zasto se ministar Rasim Ljajic .brine .On kao ministar trgovine .dobro zna da spoljna trgovina nije bila od prioriteta.Niti se moglo nesto dobiti ni zaraditi u spoljnontrgivinskim odnosima.Ni telekomunikacije nisu bile na nekom zavidnom nivou.Jedino letovanja na crnogirskom primorju su bila ponudjena .Vecina ljudi iz Beograda i unutrasnjosti Srbije je letovalo. Radna snaga iz Srbije je u letnjim mesecima na Juznom primorju Crne Gore.Svi njihovi direktori u vreme Slobodana Milosevica su bili u najacim trgovimskim preduzecima.Svi.su otisli u Ameriku americko trziste spoljne trgovine i privrede.Zasto je Crna Gora sada odbacila Srbiju.Nema vise Crnogoraca na takvim mestima.Crnogorsko trziste je sada na americkoj spoljnontrgovinskoj relaciji.manje na evropskoj.Granice nisu otvorene.Ni Evropa nije otvorila granice Srbiji. Srbiji su prioritetne spoljne granice Evrope nego li granica Crne Gore .Svadjati se i napadati jedni druge. Srbija ako nema spoljnotrgovinske spoljne .poslove sa Amerikom i Evropom. ona se kaci za Crnu Goru i regionalne poslove.Crna Gora niti ce uzeti Srbiji deo teritorije ni bilo sta drugo.Ona je samostalna i suverena drzava koliko i Srbija. Crna Gora ima vise.ekonomskih .spoljnotrgovinskih poslova sa Amerikom i Evropom nego li sa Srbijom..Oni sa zagovornici na toj relaciji najmanje na crkvi .srkvenom posedu i popovima koji .uzivaju na takvim posedima.Imamo jedan divan primer u jednom filmu POP..CIRA. i POP .SPIRA koji oslikava danasnjicu .Seoski Telegraf je uvek u blatu da obavestava sta je ko rekao .