Ljajić: Izlazak iz krize najveći patriotizam

Izvor: RTS, 29.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Izlazak iz krize najveći patriotizam

Predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić smatra da je traženje odgovora na ekonomsku krizu najveći patriotizam. Potreban je dijalog, razgovor, komunikacija, socijalni dijalog, poručio je Ljajić.

Predsednik Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić izjavio je da je ublažavanje efekata svetske ekonomske prioritet Vlade Srbije i da ona mora da deluje "homegeno, čvrsto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kompaktno".

"Zbog toga je važno da danas pokažemo da je traženje rešenja za ovu krizu najveći patriotizam koji svako od nas može pojedinačno da demonstrira... Ova kriza je idealni teren za demagoge, populiste i političke profitere", upozorio je Ljajić i dodao da je vreme za konsenzus.

Ljajić je na izbornoj skupštini SDP u Beogradu rekao da će Vlada Srbije predlagati mere za borbu protiv kriza ali da će biti spremna da kaže da možda neke mere nisu popularne, da nisu dale rezultat i efekte i da će ih u hodu menjati.

Prema njegovim rečima, danas su "umesto ministara u Vladi Srbije potrebni rudari".

"Potreban nam je dijalog, razgovor, komunikacija. Potreban je stalni forum sa socijalnim partnerima. Ovo jeste vreme za socijalni dijalog", naveo je Ljajić.

Ljajić je istakao da će Srbija, kada se završi svetska ekonomska kriza,  imati i drugih problema, kao što su "nerad, nekompetentni kadrovi i kriminal", a da će jedan od zadataka biti i racionalizacija administracije.

SDP će, kako je najavio Ljajić, predložiti amandman koji predviđa da je za formiranje političke partije potrebno 10.000 potpisa građana a za stranku nacionalnih manjina 1.000.

Predsednik SDP-a je podržao ideju da se srpska politička scena "uozbilji" i da se formiraju dva pola i najavio da će "Lista za toleranciju" sa SDP-om na čelu učestvovati na lokalnim izborima u Zemunu i Voždovcu.

DS ključni strateški partner

"To ne menja naš odnos prema Demokratskoj stranci. DS je danas nešto najbolje što Srbija ima. To je naš ključni strateški partner. Tako će i ostati. Mi ćemo uvek biti lojalni i konstruktivni partneri", naveo je Ljajić.

Gosti Skupštine SDP-a bili su i predsednik Srbije i DS Boris Tadić, lider PUPS-a Jovan Krkobabić, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i funkcioner DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić rekao je da je svetska ekonomska kriza posledica dubokih socijalnih i ekonomskih poremećaja koji su nastali na planetarnom nivou.

Krkobabić je rekao da će od jedinstva u zemlji zavisiti to koliko će Srbija iz ekonomske krize "izaći ranjena".

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je ocenio da je "ekonomska kriza u Srbiji u osnovi već 20 godina politička kriza".

"Pogledajte dokle nas je dovelo to što se pod demokratijom smatra da se svako može uniziti, isprljati, izvređati i da više nijedne zajedničke vrednosti za sve nema", naveo je Čanak.

"Upravo sam ja zato danas ovde, da stanemo na megdan onima koji kažu da ako neko nije po njihovoj meri da je sramota za Srbiju. Ja se Rasima Ljajića i svih vas nikada ne mogu stideti, jer bi to značilo da se stidim sebe, oca, majke i kućnog vaspitanja koje samo poneo", istakao je lider LSV-a.

Čanak je rekao da je svako vreme imalo svoje simbole i dodao da su to nekada bili "Boro i Ramiz, a da su to danas Boris i Rasim".
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ljajić:Izlazak iz krize najveći patriotizam

Izvor: 24sata, 29.Mar.2009

"Običan čovek je tema politike koja će se u Srbiji voditi, a prevazilaženje krize je politički prioritet ove vlade", rekao je Ljajić na drugoj izbornoj Skupštini SDP-a za Beograd.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.