Ljajić: Izbori između 22. aprila i 6. maja iduće godine

Izvor: S media, 23.Okt.2011, 02:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Izbori između 22. aprila i 6. maja iduće godine

Rasim Ljajić očekuje da će izbori u Srbiji biti održani između 22.aprila i 6. maja 2012. On je ocenio da je ceo manadat ove vlade prošao u ucenama, kao i da je svako ko je ucenjivao dobro prošao.

Ministar za socijalnu politiku i lider SDP Rasim Ljajić očekuje da će izbori biti održani između 22. aprila i 6. maja iduće godine.

"Glavne prepreke su izbegnute. Ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << još jedna do punog mandata ove vlade, a to je usvajanje budžeta. Verujem da će se tu napraviti dogovor i da ćemo imati većinu", kaže Ljajić u intervjuu za Pres.

Orlić šef Ljajićevog izbornog štaba

Ljajić: Proces objedinjavanja IZ nezaustavljiv

Ljajić: Inicirati pregovore o statusu Kosova i severa pokrajine

Mislite da neće biti novih ucenjivanja malih stranaka u vladajućoj koaliciji?

"Nažalost, počelo je sa ucenama i završavamo mandat sa ucenama. I svako ko je ucenjivao, dobro je prošao. Mi nismo, zato smo loše prošli, zato smo nezadovoljni. Hteli smo da budemo, kao i uvek, lojalni, korektni partneri, da radimo za opšte dobro, pre svega u interesu koalicije, a da onda iz toga i stranka izvlači konkretne interese. Zbog tih ucena Srbiji je potrebna mala vlada, sa što manjim brojem stranaka. SDP će tražiti da Vlada ima najviše 15 članova, sa samo jednim državnim sekretarom u ministarstvima, koja bi najzad završila reforme započete 2000, uključujući i reformu državne uprave".

Verujete da će mali broj stranaka moći da formira novu vladu?

"Ne bih imao ništa protiv ni da samo dve stranke, odnosno SNS i DS sami formiraju Vladu, a da SDP bude van te koalicije ukoliko bi se ta vlada uhvatila u koštac sa ogromnim problemima i rešila ključna državna pitanja".

Ne isključujete mogućnost da SNS i DS obrazuju novu vladu?

"To bi bila pre koalicija zasnovana na matematici, a ne na politici. Ne smatram da je to izbor i jedne i druge stranke, niti bi oni sami bili oduševljeni da se ta koalicija formira, ali mislim da SNS i DS ne bi bili gadljivi na taj savez ukoliko bismo posle izbora imali takav raspored snaga da je to jedina mogućnost za stabilnu većinu".

Kakve su izborne ambicije SDP?

"Da u kampanji koju smo započeli 24. septembra promovišemo stranku, ljude, program, ideje i da posle toga započnemo i formalne razgovore oko predizbornih koalicija. Bio bih najsrećniji kada bismo mogli samostalno da izađemo na izbore, ali sam realan da ne možemo sami, kada će velike stranke uložiti ogroman novac u kampanju. Ne možemo da se takmičimo sa golijatima. Zato bi bilo isuviše rizično ići samostalno i ovoliki trud, praktično, baciti u vodu".

Na čemu ćete bazirati kampanju?

"Želimo da demonstriramo drugačiju političku kulturu, da imamo normalnu komunikaciju sa većinom stranaka. Previše je tenzija, napetosti, gorčine, podela u političkom životu, a onda to sve otežava rešavanje važnih problema. Pored nove politike, SDP želi da promoviše novi pristup politici".

Da li je to u duhu vašeg predizbornog slogana „Ljudi preči od velikih reči"?

"Krenućemo od priznanja da je stanje dosta teško. Klonićemo se velikih obećanja o procvatu, zapošljavanju, jer niko ne može da proceni koliko će trajati ova kriza. Kampanja mora da bude okrenuta realnom životu i običnom čoveku".

Jeste li prelomili s kim ćete u predizbornu koaliciju? U javnosti se najviše priča da ćete sa Dinkićem.

"Neformalno smo razgovarali i sa Dinkićem i sa drugima, ali nećemo pre Nove godine donositi odluku o koalicionim partnerima".

(Pres)
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi su uspešno ucenjivali Vladu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2011

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić kaže da su od početka mandata svi ucenjivali Vladu Srbije i da su u tome svi bili uspešni. On očekuje da će izbori biti održani između 22. aprila i 6. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.