Ljajić: Dinkićevi zahtevi neprihvatljivi

Izvor: RTS, 30.Jul.2013, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Dinkićevi zahtevi neprihvatljivi

Ni dan neću ostati u Vladi ukoliko se ispune Dinkićevi uslovi za rekonstrukciju, rekao potpredsednik Vlade Rasim Ljajić. Na SNS i SPS da odrede sudbinu Vlade, rekao Ljajić.

Potpredsednik Vlade i ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je da ne bi ostao u vladi ako bi bili ispunjeni uslovi koje je za rekonstrukciju vlade postavio ministar finansija Mlađan Dinkić. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"U tom slučaju ja bih bio jedini gubitnik rekonstrukcije, svi ostali bili bi namireni", kazao je Ljajić za agenciju Beta.

Ljajić je rekao da ga je premijer Ivica Dačić obavestio o Dinkićevim predlozima da preuzme pojedine resore i dodao da je Dačiću rekao da "ni dan neće ostati u Vladi" ako Dinkićevi zahtevi budu ispunjeni.

Predsednik Vlade Ivica Dačić ranije danas predložio je da Vlada nastavi da funkcioniše bez Ujedinjenih regiona Srbije i njihovog lidera Mlađana Dinkića.

Dačić je rekao i da je Dinkić tražio da bude potpredsednik Vlade zadužen za investicije i da preuzme mesto ministra saobraćaja, telekomunikacija i informatičkog društva, kao i da rukovodi Agencijom za promociju izvoza.

Rasim Ljajić je još rekao da je Dačiću rekao da "nema ljutnje" i da bi nastavio da podržava Vladu u Skupštini, ali da sigurno ne bi učestvovao u njenom radu ako bi se ispunili Dinkićevi zahtevi.

Ljajić je ocenio da sada postoje dve mogućnosti - da se raspišu vanredni izbori ili da se obave promene u vladi koje je predložio premijer Dačić.

"Na dvema najvećim strankama je sada da odrede sudbinu aktuelne vlade", rekao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.