Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bolje je što do Pacoijeve posete nije došlo, time je šteta umanjena

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić ocenio je danas da je dobro što ministar spoljnih poslova Kosova Bežet Pacoli nije posetio Sandžak, jer je na taj način smanjena šteta.

"Bolje je što se poseta nije dogodila, šteta je napravljena za Sandžak, nije trebalo da dođe do poziva, ali je dobro što smo se bavili kontrolom štete, pa je ona smanjena", rekao je Ljajić upitan da prokomentariše poziv koji je predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Pacoliju da poseti Novi Pazar i druge opštine Sandžaka 21. i 22. jula.

Tokom gostovanja na TV Prva gde je pričao o koracima koje će ministri regiona poduzeti zbog zaštitnih mera Prištine za uvoz kukurza, voća i povrća, ministar trgovine ocenio je da bi se da je došlo do Pacolijeve posete svi danima bavili porukama koje je poslao.

Prema njegovim rečima, zbog svega toga Sandžak je bio na naslovnim stranama, ali po lošem a ne po dobrom.

"Zbog tog poziva svi zajedno smo izgubili, Sandžak je izgubio", rekao je Ljajić.

Potredsednik Vlade Kosova i ministar spoljnih poslova nije dobio dozvolu od Beograda da poseti Novi Pazar i Sandžak.

Ljajić: Beograd nije matiran odlukom Prištine da uvede mere na kukurz, voće i povrće

Ministar trgovine Rasim Ljajić ocenio je da Beograd nije matiran ;najnovijom odlukom Prištine da uvede "zaštitne mere" na uvoz pojedinih vrsta voća i povrća i kukuruza i dodao da će se zajedno sa ministrima regiona u cilju rešavanja tog problema koji je kombinacija politike i interesnih lobija obratiti između ostalog i Evropskoj komisiji.Ljajić je rekao da će se u Beogradu u sredu održati sastanak ministara BiH i Makedonije, koje su mnogo više pogođene od Srbije.

Prema njegovim rečima, ova oduka Prištine je pod uticajem jakog interesnog lobija kome ni političari ne mogu da se odupru i predstavlja kontinuitet niza mera koje je Priština već poduzela a između ostalog se tiču i uvoza građevinskih blokova.

Svedoci smo i iste mere na akcize na uvoz brašna koju su izdejstvovala tri najveća mlina na Kosovu, rekao je LJajić.

"Srbija će nastaviti pritiske na Evropsku komsiju, mada nemamo previše mehanizamam, ministar trgovnie Kosova je poručio da čeka kontra mere jer zna da ništa ne izvoze", naveo je ministar i dodao da je carinsko trgovniski rat onaj u kome svi gube.

Najveću štetu će imati potrošači i kupci na Kosovu, rekao je Ljajić i dodao da je njegov bosanski kolega u pravu kad kaže da je reč o hajdučiji.

Ministar je ocenio da tom odukom Priština krši CEFTA sporazum i dodao da se ipak od sekreterijata Cefte ne može mnogo očekivati u rešavanju problema.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Dobro je što Pacoli nije posetio Sandžak"

Izvor: B92, 22.Jul.2018

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže da je dobro što ministar spoljnih poslova Kosova Bežet Pacoli nije posetio Sandžak, jer je na taj način smanjena šteta..."Bolje je što se poseta nije dogodila, šteta je napravljena za Sandžak, nije trebalo da dođe do poziva, ali je dobro što smo se bavili...

Nastavak na B92...

Ljajić: Dobro je što Pacoli nije došao u Sandžak, šteta je smanjena

Izvor: Blic, 22.Jul.2018

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je dobro što Bedžet Pacoli nije posetio Sandžak i da je na taj način smanjena šteta zbog poziva da dođe u Novi Pazar.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.