LJAJIĆ: Pobeda Aleksandra Vučića u Novom Pazaru je APSOLUTNO ČISTA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ: Pobeda Aleksandra Vučića u Novom Pazaru je APSOLUTNO ČISTA

Rasim Ljajić ponovio da ne postoji ni jedan dokaz da je bilo nepravilnosti tokom glasanja na predsedničkim izborima u Novom Pazaru

Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da nije bilo izborne krađe u Novom Pazaru i da neko od tog grada pokušava da napravi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "politički slučaj", što, kaže, neće dozvoliti.

- Niti tog slučaja ima, niti je bilo izborne krađe. Ovo su bili najmirniji izbori do sada u Sandžaku, bez incidenata i prigovora na biračkim mestima i smatram da je pobeda Aleksandra Vučića apsolutno čista - rekao je Ljajić novinarima u sedištu stranke.

On veruje da je neko "ubedio" predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da će pobediti u Sandžaku, pa je posle ne malog iznenađenja i poraza na izborima, to morao da pravda izbornom krađom.

Podsetivši da su od tri dominantne partije u Novom Pazaru, dve podržale Vučića, a jedna je ostavila članovima da se sami opredele, Ljajić kaže da je pobeda predsedničkog kandidata vladajuće koalicije logična.

- Slučaja nema, ali se pravi da bi se nastavila kampanja i u postizbornom periodu da bi se motivisalo vlastito glasačko telo - ocenio je Ljajić.

Kaže da je nezabeležen slučaj da se osporava pobeda kandidata koji je imao 40 odsto razlike u odnosu na drugoplasiranog, ukazujući da su u prethodnim izbornim ciklusima i Tomislav Nikolić i Boris Tadić priznali poraz.

Srbiji je, kaže, Ljajić potreban mir, razumna debata vlasti i opozicije, jer se ekonomski izazovi lakše mogu prebroditi uz demokratsku raspravu.

Istakao je da se ključna razlika između Srbije i drugih zemalja u regionu vidi i po tome što zvaničnici dolaze Vučiću da čestitaju pobedu, dok recimo u Makedoniji dolaze da budu medijatori u formiranju vlade.

Ukazujući na optužbe opozicije da je bilo krađe na dva izborna mesta, te da se spominjala cifra od 800 ukradenih glasova, što nikada u istoriji nije zabeleženo, Ljajić kaže da su usledile one o "peglanim" listićima, a zatim se pojavio i "nesrećan" snimak na kojem se vidi ubacivanje u kutiju listića koji podsećaju na biračaki materijal.

Navodeći da nije bilo nikakvih neregularnosti u Novom Pazaru, Ljajić je dodao da je policija utvrdila sve okolnosti i saopštila detalje o tom snimku.

- Nekima ni to što je policija utvrdila okolnosti nije bilo dovoljno, već su nastavljene optužbe da je to klasičan primer izborne krađe - rekao je Ljajić.

Na pitanje da li je osoba koja je snimak napravila član SDPS, Ljajić je odgovorio da je on sam rekao da nije član stranke, a da je 12 godina bio na biračkim mestima i da su ga po tom osnovu odabrali da bude na biračkom mestu.

Ljajić je najavio sankcije za predstavnike njegove partije koji su učestovovali u odabiru tog kandidata, jer je, kako je rekao, "neumesnom šalom" mogao da dovede u pitanje ceo izborni proces.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić o "snimku krađe": Kazna za članove stranke

Izvor: Mondo, 13.Apr.2017

Lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da nije bilo izborne krađe u Novom Pazaru i da neko od tog grada pokušava da napravi "politički slučaj", što, kaže, neće dozvoliti...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..On veruje da je neko "ubedio" predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da će pobediti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.