Gradi se još jedan pristan: Srbija nedovoljno koristi turistički potencijal Dunava

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se još jedan pristan: Srbija nedovoljno koristi turistički potencijal Dunava

Beograd -- Ministar turizma Rasim Ljajić najavio je da će naredne godine biti izgrađen još jedan međunarodni pristan za kruzere na Dunavu, u Zemunu.

Takođe će biti izgrađeno još pet pontona na Dunavu i njegovoj pritoci Savi.

"To su početni koraci koji će Dunav, u delu koji protiče kroz Srbiju, učiniti mnogo većom turističkom atrakcijom nego do sada", kazao je Lajić na konferenciji za novinare navodeći da se planira i nastavak rekonstrukcija tvrđava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Dunavu, kao i dodatno ulaganje u arheološke lokalitete.

On je kazao da Dunav kroz Srbiju sa sedam tvrđava, dva nacionalna parka i dva najveća grada u državi Beogradom i Novim Sadom, ima idealne uslove za razvoj turizma.

"Dunav, koji je najpopularnija reka na svetu, više i od Nila i od Misisipija, za rečni kruzerski turizam, u Srbiji je još nedovoljno iskorišćen potencijal, ali ćemo se truditi se da to nadomestimo projektima koje planiramo", rekao je Ljajić. Istakao je da je rekonstrukcija tvrđave Golubac pokazala da se takve investicije isplate, jer je za šest meseci imala veći broj poseta nego za čitavu prošlu godinu, a udvostručen je i broj kruzera koji su pristajali u Golupcu.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.