Pet dana odmora: Neradni dani i vremenska prognoza za vaskršnje i prvomajske praznike

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Apr.2016, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet dana odmora: Neradni dani i vremenska prognoza za vaskršnje i prvomajske praznike

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, saopštilo je danas da će se u Srbiji praznovati od 29.aprila, zaključno sa 3. majem, jer se ove godine poklapaju Uskrs i Prvi maj -Praznik rada.

Oblačno i kišovoto za praznike.


Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji, uskršnji praznici se praznuju počev od Velikog petka, zaključno sa drugim danom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Uskrsa.

Vaskršnji praznici 2016. godine se, tako, praznuju počev od 29. aprila (petak) zaključno sa 2. majem (ponedeljak).

Prema istom Zakonu, u Republici Srbiji Praznik rada je državni praznik koji se praznuje 1. i 2. maja, koji ove godine padaju u nedelju i ponedeljak.

Ako jedan od dana kada se praznuje državni praznik Republike Srbije padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana.

"S obzirom da 1. i 2. maj ove godine padaju u nedelju i ponedeljak, ne radi se i 3. maja (utorak). Neradni dani su od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Vaskrs i Praznik rada poklapaju", piše u saopštenju.

Vreme za praznike u Nišu i Srbiji

Što se tiče vremenske prognoze, kao najavljuju iz RHMZ praznici će proći sa oblačnim i kišovitom vremenom, gotovo u celoj zemlji, sa najnižom temepraturom od 8 stepeni i maksimalne do 21 stepen Celzijusa.

Moguće nepogode i grmljavina u Nišu.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Neradni dani od 29. aprila do 3. maja

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2016, 08:31

Ministarstvo za rad saopštilo je da su neradni dani od 29. aprila do 3. maja jer se ove godine Uskrs i Praznik rada poklapaju...Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima, u Republici Srbiji praznuju se Uskršnji praznici, počev od Velikog petka zaključno sa drugim danom Uskrsa...Uskršnji praznici...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.