U Prokuplju ipak 7 izbornih lista, “Nova lica Prokuplja” odustala od izbora

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2023, 15:44

U Prokuplju ipak 7 izbornih lista, “Nova lica Prokuplja” odustala od izbora

U finišu zaključenja konačnih izbornih lista za predstojeće izbore koji su zakazani 17. decembra, lista “Nova lica Prokuplja” povukla je svoju kandidaturu pa će tako birači u Prokuplju izabrati svoje predstavnike za lokalni parlament sa 7 izbornih lista. Pored SNS i SPS, punu listu sa 55 odbornika predala je i opoziciona lista "Srbija protiv nasilja" koja je dva puta sakupljala potpise, nakon što je Republička izborna komisija prvi put odbacila listu zbog nepravilnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Lista “Nova lica Prokuplja” je na ovim izborima trebala da nastupa kao manjinska, a u svom sastavu za odboričke mandate imala je samo 5 predstavnika.

RIK je proglasio konačne izborne liste, tako da više neće biti promena, a ono što je obeležilo prethodni period je pojava nekoliko grupa građana koje su “preko noći” sakupile potreban broj potpisa, iako na spisku za odbornike imaju tek po nekoliko kandidata, među kojima je bila i lista “Nova lica Prokuplja” čiji su podnosioci, umesto 500, kao manjinska lista, predali 250 potpisa.Zna se konačan broj izbornih lista; Foto: Lj. M.

Zbog nepravilnosti i neusaglašenosti u nazivu, prokupačka opozicija okupljena u koaliciji "Srbija protiv nasilja" morala je da ponovo sakuplja potpise građana i oni su poslednji predali listu u Prokuplju, samo nekoliko sati pre isteka roka.

Pored SNS, SPS i liste "Srbija protiv nasilja", na glasačkom listiću u Prokuplju biće i Zavetnici, koalicija oko Miloša Jovanovića, Narodna stranka u Prokuplju i Srpska radikalna stranka.

U Kuršumliji je za lokalne izbore 17. decembra u trku ušlo 8 opcija, od kojih su liste popunjene sa maksimalnim brojem odbornika 4, a pored SNS i SPS, punu listu sa 25 odbornika su predali Zavetnici i Ujedinjena opozicija Kuršumlije.

U opštini Žitorađa birači će, pored naprednjaka, socijalista, Jedinstvene Srbije, “Socijalne pravde i odgovornog društva”, birati i kandidate za odbornike sa lista “Da izgradimo Žitorađu - Marija Stanković", “Građani na prvom mestu - Dejan Stanković", “Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksić" i “Žitorađa protiv nasilja”.

Najmanji izbor birači će imati u Blacu, gde su za predstojeće izbore predate samo 4 liste pa će, uz naprednjake i socijaliste, pred građane i koaliciona lista okupljena oko Miloša Jovanovića iz NDS, kao i lista "Blace protiv nasilja Miroslav Miki Aleksić i Marinika Tepić".
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.