Prodajom Telekoma ugrožena bezbednost

Izvor: S media, 25.Nov.2010, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodajom Telekoma ugrožena bezbednost

Bivša srpska ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić ocenila je veceras da će, ako bude prodat Telekom Srbija biti ugrožena bezbednost zemlje i poslovnih podataka, kao i privatnost ličnih podataka.

Smiljanićeva je na tribini u Kolaračevoj zadužbini istakla da Telekom ne treba prodavati zbog strateškog značaja koji ima jer sadrži infrastrukturu kroz koje prolaze informacije vojske, policije, državnih organa i koji će nakon prodaje biti dostupni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stranom kupcu.

Produžen rok za otkup tendera

Ona je dodala da tu kompaniju ne treba prodavati jer će država ostati bez prihoda Telekomma od milijardu evra, a da će prodaja negativno uticati i na razvoj domaće industrije, jer Telekom nakon prodaje neće kupovati proizvode domaćih foirmi, kao što su softveri i slično.

Nisu tačne ocene da Srbija nema razvijenu fiksnu telefoniju i da se zbog toga Telekom prodaje, rekla je Smiljanićeva i dodala da u Srbiji ima više fiksnih telefona po stanovniku nego što je prosek u EU.

Otkup dokumentacije za Telekom do sutra

Ona je kazala da nije tačno da se Telekom prodaje jer su neophodna ulaganja u tu kompaniju, navodeći da je 2009, koja je bila krizna gosina, investirano oko 200 miliona evra.

Smiljanićeva je rekla i da iskustva zemalja iz regiona, koje su prodale svoje telefonske kompanije, pokazuju da će se cene usluga povećavati, smanjiti ulaganja i otpustiti veliki broj radnika, što će uticati na smanjenje kvaliteta usluga.

Profesor Jovan Bušanić je rekao da je prodaja Telekoma jedan u nizu loših poteza ekonomske politike u Srbiji i dodao da se ta kompanija prodaje jer vlada nema sredstva i jer joj treba taj novac.

Tribinu u Kolarčevoj zadužbini organizovao je Fond "Slobodan Jovanović".

(Beta)
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smiljanić: Bezbednost zemlje ugrožena prodajom Telekoma

Izvor: Blic, 25.Nov.2010

BEOGRAD - Bivša srpska ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić ocenila je večeras da će, ako bude prodat Telekom Srbija biti ugrožena bezbednost zemlje i poslovnih podataka, kao i privatnost ličnih podataka...Smiljanićeva je na tribini u Kolaračevoj zadužbini istakla da Telekom ne treba...

Nastavak na Blic...

Smiljanić: Bezbednost zemlje ugrožena prodajom Telekoma

Izvor: NaDlanu.com, 26.Nov.2010, 00:39

BEOGRAD, 25. novembra 2010. (Beta) - Bivša srpska ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić ocenila je u četvrtak da će, ako bude prodat Telekom Srbija, biti ugrožena bezbednost zemlje i poslovnih podataka, kao i privatnost ličnih podataka. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Smiljanić: Bezbednost zemlje ugrožena prodajom Telekoma

Izvor: TimockeVesti.net, 26.Nov.2010

BEOGRAD Bivša srpska ministarka telekomunikacija Aleksandra Smiljanić ocenila je večeras da će, ako bude prodat Telekom Srbija biti ugrožena bezbednost zemlje i poslovnih podataka, kao i privatnost ličnih podataka.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Bivša ministarka: Bezbednost zemlje ugrožena prodajom Telekoma

Izvor: EMportal, 26.Nov.2010

Bivša ministarka za telekomunikacije Aleksandra Smiljanić ocenila da će bezbednost zemlje i poslovnih podataka i privatnost ličnih podataka biti ugroženi ako Telekom Srbija bude prodat.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.