Prodaja Telekoma ugrožava zemlju

Izvor: B92, 26.Nov.2010, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prodaja Telekoma ugrožava zemlju"

Beograd -- Ako bude prodat Telekom Srbija biće ugrožena bezbednost zemlje i poslovnih podataka, kao i privatnost ličnih podataka, kaže Aleksandra Smiljanić.

Bivša srpska ministarka telekomunikacija je istakla da Telekom ne treba prodavati zbog strateškog značaja koji ima jer sadrži infrastrukturu kroz koje prolaze informacije vojske, policije, državnih organa i koji će nakon prodaje biti dostupni stranom kupcu.

Ona je dodala da tu kompaniju ne treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prodavati jer će država ostati bez prihoda Telekoma od milijardu evra, a da će prodaja negativno uticati i na razvoj domaće industrije, jer Telekom nakon prodaje neće kupovati proizvode domaćih foirmi, kao što su softveri i slično.

Smiljanić je kazala da nije tačno da se Telekom prodaje jer su neophodna ulaganja u tu kompaniju, navodeći da je 2009, koja je bila krizna godina, investirano oko 200 miliona evra.

Ona je rekla i da iskustva zemalja iz regiona, koje su prodale svoje telefonske kompanije, pokazuju da će se cene usluga povećavati, smanjiti ulaganja i otpustiti veliki broj radnika, što će uticati na smanjenje kvaliteta usluga.

"Nisu tačne ocene da Srbija nema razvijenu fiksnu telefoniju i da se zbog toga Telekom prodaje", rekla je Smiljanićeva i dodala da u Srbiji ima više fiksnih telefona po stanovniku nego što je prosek u EU.

Profesor Jovan Bušanić je rekao da je prodaja Telekoma jedan u nizu loših poteza ekonomske politike u Srbiji i dodao da se ta kompanija prodaje jer vlada nema sredstva i jer joj treba taj novac.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.