Porodica princeze Dajane prodaje umetnička dela

Izvor: Glas javnosti, Beta, 31.Mar.2010, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica princeze Dajane prodaje umetnička dela

LONDON - Porodica britanske princeze Dajane  ponudiće na leto na prodaju u Londonu slike među kojima je i jedna Rubensova, nameštaj i kočije, što bi trebalo da joj pomogne da sakupi 22 miliona evra, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Stvari koje će biti ponuđene na prodaju potiču iz Altorpa, porodičnog imanja porodice Spenser u centru Engleske, gde je Dajana odrasla, i iz porodične rezidencije u Londonu, prenele su agencije.

Uz engleski i francuski nameštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji stručnjaci Kristija opisuju kao "izuzetan", porodica Spenser na prodaju nudi Rubensovu sliku "A Commander being armed for batlle" procenjenu na između osam i 12 miliona funti.

Veruje se da je flamanski majstor tu predstavio Karla Petog u oklopu, vladara Svetog rimskog carstva u 16. veku. Platno naslikano 1613-1614, od 1802. krasilo je rezidenciju u Altorpu.

Imanje Altorp se trenutno restaurira i popravlja se krov, a ti radovi će koštati 10 miliona funti, što je suma koju bi trebalo da pokrije aukcija zakazana za period od 6. do 8. jula.

Porodica će na prodaju ponuditi i porcelan i zbirku kočija iz 19. veka, među kojima je i ona koja je korišćena prilikom krunisanja Edvarda Sedmog 1902. Bivša supruga princa Čarlsa, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu avgusta 1997, sahranjena je u Altorpu, a na imanju živi njen brat, deveti grof Spenser.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.