Kolekcija rukom pisanih zabeleški princeze Dajane na aukciji

Izvor: Svet plus, 06.Jan.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolekcija rukom pisanih zabeleški princeze Dajane na aukciji

Kolekcija rukom pisanih zabeleški tragično nastradale britanske princeze Dajane će biti ponuđena na aukciji u Kembridžu, za kako se pretpostavlja oko 15 000. funti.

Među njima je i beleška koja otkriva da je Dajanin mlađi sin, princ Hari, stalno imao problema u školi. Tih ukupno šest zabeleški, za koje se očekuje da će, zajedno sa drugim predmetima, biti prodate za oko 15.000 funti u Kembridžu, Dajana >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je pisala Sirilu Dikmanu, koji je bio glavni nadzornik Bakingemske palate tokom 50 godina, prenosi Rojters. U jednoj od poruka, koja je datirana na 20. septembar 1984. godine, što je bilo pet dana posle Harijevog rođenja, piše da „Vilijam obožava svog malog brata i sve vreme ga grli, ljubi i retko kad dozvoljava roditeljima da mu priđu!“.

U drugoj poruci, datiranoj na 17. oktobar 1992, princeza Dajana navodi kako su oba mlada princa „dobro i uživaju u školskim danima, mada je Hari stalno u problemima“. Među ostalim predmetima, koje će na aukciji ponuditi Dikmanova porodica, nalaze se pisma, kartice i fotografije drugih članova kraljevske porodice, među kojima su princ Čarls, princeza Margeret, kraljica Elizabeta i princ Filip, navodi britanska agencija, a prenosi Hello.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.