Zločinac Haradinaj pozvao Albance u Crnoj Gori da podrže strateškog partnera Đukanovića na predsedničkim izborima

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2018, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zločinac Haradinaj pozvao Albance u Crnoj Gori da podrže "strateškog partnera" Đukanovića na predsedničkim izborima

Premijer lažne države Kosova smatra da je potrebno da se ojača saradnja sa DPS-om

Premijer lažne države Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je sinoć da Albanci u Crnoj Gori treba na nedeljnim predsedničkim izborima da podrže i glasaju za Mila Đukanovića.

Pročitajte i:

Haradinaj je rekao da Albanci u Crnoj Gori imaju strateškog partnera u Demokratskoj partiji socijalista i da to treba da ojačaju tako što će u nedelju 15. aprila glasati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Đukanovića za predsednika Crne Gore.

Ocenio je da Kosovo i Crna Gora imaju prijateljske odnose, a takođe je izrazio nadu da će najkasnije za šest meseci Kosovo dobiti liberalizaciju viza.

Govoreći o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u takozvane oružane snage, Haradinaj je rekao da je skoro otpala mogućnost da se transformacija izvede ustavnim promenama, ali da postoji mogućnost da se to učini izmenama i dopunama zakona o BSK.

- Međunarodni saveznici i NATO su sve više uvereni da su vlasti u Srbiji glavna smetnja da se transformacija sprovede ustavnim amandmanima – rekao je Haradinaj i dodao da očekuje da neće još dugo insistirati na izmeni ustava i da će podržati transformaciju izmenama zakona.

Haradinaj je rekao da će predlog statuta Zajednice srpskih opština raditi radna grupa koju čini četvoro Srba.

- Oni će raditi na izradi statuta i o tome imati redovne konsultacije sa Evropskom unijom, odnosno sa Deskom za Kosovo. Zadnja reč o statutu pripada Ustavnom sudu Kosova koji treba da utvrdi da li je Statut u skladu sa ustavom i zakonima Kosova koji su osnov za njegovo formiranje i delovanje - rekao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.