Zimbabve: Mugabe jedini kandidat vladajuće stranke za predsednika

Izvor: Blic, 17.Dec.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimbabve: Mugabe jedini kandidat vladajuće stranke za predsednika

Predsednik Zimbambvea Robert Mugabe jedini je kandidat stranke ZANU-PF, čiji je lider, na narednim predsedničkim izborima 2018. godine.

Pristalice su na konferenciji stranke pevali pesmu pod nazivom "Mugabe treba vlada večno", dok je Mugabe držao govor u kojem je zatražio kraj unutarstranačkih sporova oko naslednika na njegovoj funkciji.

Mugabe je jedini predsednik ove južnoafričke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << države od ostvarenja nezavisnosti od Britanije 1980. godine, a kada budu održani naredni izbori imaće 94 godine.

U julu su stranku ZANU-PF napustile neke od najčvršćiš pristalica, ratnih veterana koji su Mugabea podržavali na prethodim izborima.

Međutim, Mugabe i dalje ima veliku podršku u ZANU-PF.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kandidat za predsjednika države i u 94. godini

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Dec.2016

HARARE - Aktuelni predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe biće jedini kandidat svoje stranke Zanu-Pf na predsjedničkim izborima 2018. godine što će mu omogućiti da produži svoju vladavinu koja traje već 36 godina...Mugabe će tada imati 94 godine, navode agencije...Kako prenosi AFP, Mugabeovu kandidaturu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.