Zaharova o protestima: Ne dozvolite destabilizaciju Srbije

Izvor: Press, 06.Apr.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova o protestima: Ne dozvolite destabilizaciju Srbije

Niko od posmatrača predsedničkih izbora u Srbiji nije konstatovao suštinske nepravilnosti tokom glasanja.
Foto:B92.net
To je izjavila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i izrazila nadu da će sve političke snage pokazati odgovornost kako ne bi došlo do destabilizaciju situacije u zemlji.
Ona je navela da je Moskva obratila pažnju na proteste >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u nekoliko gradova Srbije i pokušaje da se dovedu u pitanje rezultati predsedničkih izbora.
"Mnogobrojni posmatrači, među njima i strani, predstavnici međunarodnih struktura konstatovali su da suštinskih nepravilnosti nije bilo, da je procedura glasanja sprovedena u skladu sa opšteprihvaćenim normama i da rezultati glasanja odražvaju volju srpskih birača“, rekla je Zaharova, objavljeno je na sajtu ruskog Ministarstva.

Zaharova kaže da u Moskvi smatraju da „demokratska i prijateljska Srbija“ ima sve neophodne mogućnosti za realizaciju građanskih prava, uključujući slobodu govora i okupljanja.

"Važno je da se sva pitanja rešavaju isključivo u okviru zakona. Nadamo se da će sve političke snage u zemlji pokazati odgovoran pristup i da neće dozvoliti destabilizaciju situacije u Srbiji“, poručila je Zaharova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.