Vuk Jeremić - budući predsednik Srbije ili Ujedinjenih nacija?

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Jeremić - budući predsednik Srbije ili Ujedinjenih nacija?

Predsednički izbori koji treba da se održe u maju naredne godine mogli bi bitnije promeniti političku scenu Srbije.

Kako danas piše Nedeljnik, ovogodišnji izbori na tri nivoa samo su kvalifikacije i pregrupisavanje za ono što sledi, a jedan od glavnih kandidata trebalo bi da bude Vuk Jeremić, bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nacija i nekadašnji šef srpske diplomatije.

Prema pisanju Nedeljnika, on je od Đorđa Vukadinovića naručio istraživanje o svojim šansama na predsedničkim izborima 2017. godine. Vukadinović kaže da "Jeremić uživa simpatije i kod naprednjačkih i kod demokratskih birača, kao i kod apstinenata".

- Jeremić jedini nema svoju stranku, tako da je s te strane iznenađenje, ali i nije ako se zna da uživa podršku i na levom i na desnom političkom spektru. U svakom slučaju, njegov rejting govori da Srbija priželjkuje da se desi neko čudo na predsedničkim izborima, da veruje u nekog 'zeca iz šešira'. Da li će to biti Jeremić ili neko drugi, ostaje da se vidi - kaže Vukadinović za Nedeljnik.

Rezultate ovih istraživanja dobili su i svi njegovi protivkandidati, što bi moglo da ga košta odluke na državnom nivou, odnosno da ga Srbija ne kandiduje za najvažnije mesto u UN. Mandat Ban Ki Muna ističe u decembru, a Jeremić slovi kao najozbiljniji kandidat za tu poziciju. Ukoliko ne prođe  u Ujedinjenim nacijama, može se očekivati njegova kandidatura upravo na budućim predsedničkim izborima.

Autor: Nedeljnik

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.