Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji samo zvoca

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji samo "zvoca"

VRŠAC - Premijer Aleksandar Vučić je izjavio da će predsednički izbori biti zapravo opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

"Hoćemo li u žabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možda u vraćanje u vreme sukoba sa svima? Ne daje se vlast prema simpatijama, prema tome da li je neko nekome sladak već da li može budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni", rekao je premijer za televiziju Prva.

Kako kaže, ukoliko pobede "oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost".

„To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio", kaže Vučić.

Ponovio je da za njega kohabitacija ne dolazi u obzir, da bi to bilo loše rešenje:

"To bi značilo da bi Srbija imala predsednika koji bi sedeo dok vlada radi. On bi svakog dana nešto zvocao, kritikovao one što rade svakog dana, imao sva prava i nikakve obaveze", objasnio je predsednik vlade.

"Šta su uradili ti koji kritikuju ništa?", zapitao je i dodao da u takvom haosu, u slučaju kohabitacije, te u mrcvarenju zemlje on neće da učestvuje.

Policija neka radi svoj posao u EPS

Policija radi svoj posao, rekao je premijer Aleksandar Vučić na pitanje da li se obavestio o "slučaju EPS" i dodao da on nije stigao "sve da pročita".

Najavio je da će o tome moći da govori čim bude imao sve informacije.

Vucić je to rekao za TV Prva odgovarajući na pitanja u Vršcu nakon obeležavanja 10 godina rada Hemofarma u okviru nemačkog koncerna ŠTADA i dodao da u okviru EPS-a ima više delova, da nije sve pročitao i ponovio da će ostaviti policiji da radi svoj posao.

Rast privrede u 2017. četiri odsto, Srbija postaje uspešna

Cilj vlade je da rast privrede u 2017. godini bude četiri odsto, što će biti dokaz da Srbija postaje uspešna zemlja, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i ukazao da bi to značilo da ćemo biti u prve dve ili tri zemlje u Evropi po stopi rasta.

Vučić je istakao da će to sutra na Vladi Srbije postaviti kao zadatak i cilj.

"Ako Italija raste 0,5 odsto, Francuska 0,1 odsto ili 0,2 odsto, tom brzinom i za toliko procenata ćemo se mi približavati najmodernijim i najjačim zemljama. Nemačku i Austriju sam ostavio van konkurencije, s njima ne možemo da se poredimo", rekao je Vučić.

Vučić je prilikom otvaranja nove fabrike kompanije Hemofarm u Vršcu kazao da bi to moglo da se dogodi u narednih 12 meseci.

On je objasnio da rast od četiri odsto znači da će građani imati veće plate i penzije, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.