U Alžiru održani PROTESTI protiv predsedničkih izbora (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Alžiru održani PROTESTI protiv predsedničkih izbora (FOTO/VIDEO)

Masovno okupljanje na ulicama.

Alžirci su ponovo masovno izašli na ulice protestujući protiv održavanja predsedničkih izbora zakazanih za 12. decembar.

Okupljanja su održana 48 sati od početka izborne kampanje.

Protesti započeti 22. februara koji su doveli do ostavke predsednika Abdelaziza Buteflike, nastavljeni su jer protestni pokret isključuje svaki izbor naslednika Buteflike bez prethodnog odlaska funkcionera povezanih sa sadašnjim državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sistemom.

Izbori su prvobitno bili zakazani za 4. jul, ali su odloženi jer se nijedan kandidat nije prijavio.

Ustavni savet Alžira nedavno je saopštio da će na predstojećim izborima biti pet kandidata, od kojih su dva bivša ministra nekadašnjeg predsednika.

Jijel le debut 15/11/2019#حراك_15_نوفمبر#Hirak #Algeria #alger #دولة_مدنية_ماشي_عسكرية pic.twitter.com/RYZVs8yWjJ

— IGHIL-GHILUS (@hocinemadrid) November 15, 2019

Alžir je od ostavke Buteflike uglavnom pod kontrolom vojske i načelnika Generalštaba Ahmeda Gaida Salaha, kojeg građani takođe kritikuju.

Salah smatra da je jedini izlazak iz krize organizovanje izbora i odbacuje zahtev demonstranata o uspostavljanju prelaznih institucija.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.