Tramp: Srbi, izvinte!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2016, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Srbi, izvinte!

Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će, ukoliko pobedi, ojačati veze SAD sa vlastima u Beogradu.

- Bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bilo je velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracija nanela im je dosta zla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali i čitavom Balkanu od koga su napravili haos - rekao je Tramp u ekskluzivnom intervjuu za beogradski časopis "Nedeljnik".

On je podsetio da se i ranije izvinjvao Sbima zbog američke, a posebno politike Bila Klintona prema Srbima.

- Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike će biti bolji nego što je sada - rekao je Tramp.

Na pitanje da li bi mogao da spreči eskalaciju novog Hladnog rata i kakav je njegov odnos sa ruskim predsednikom Putinom, Tramp je rekao da bi s Putniom bio oštar, ali da bi voleo da sa Rusijom neguje prijateljske odnose za razluku od onih kakve danas imaju dve zemlje.

- Samo tako bismo mogli da se borimo protiv Islamske države i drugih pretnji. Amerika će pod mojom aministracijom imati bolje odnose sa Moskvom, gore svakako ne može da ima.

Republikanski kandidat za predsednika kaze da je aktuelna američka administracija obavila "užasno loš posao u borbi protiv ID".

- Čak bih išao toliko daleko da kazem da su oni odgovorni što su ID i druge slične grupe uposte nastale - rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, SAD su ostavile Irak na cedilu i povuke trupe iako su svi generali govorili da jeneophodno da ostave vojsku tamo i napravili vakuum koji je omogućio da teroristi bujaju nu Iraku i Siriji.

- Vašington trenutno nema nikakav plan ni ideju kako da popravi situaciju - zaključio je Tramp.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Donald Tramp

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

"Srbi su dobri ljudi, bombardovanje je greška"

Izvor: Mondo, 13.Okt.2016

Kandidat Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima Donald Tramp izjavio je danas da je bombardovanje Srbije bilo velika greška i rekao da će ukoliko pobedi, ojačati veze SAD s vladom u Beogradu...Foto: AP Photo/ Evan Vucci.."Bombardovanje Srba koj su bili naši saveznici u oba svetska...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.