Tadić čestitao Josipoviću

Izvor: RTS, 11.Jan.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić čestitao Josipoviću

Čestitajući pobedu na izborima, predsednik Srbije Boris Tadić pozvao Ivu Josipovića da zajedno rade na uspostavljanju evropskih civilizacijskih normi na prostoru Zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas Ivi Josipoviću pobedu na predsedničkim izborima u Hrvatskoj i pozvao ga da zajedno rade na uspostavljanju evropskih civilizacijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << normi na prostoru Zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

"Budućnost svih naroda i država u regionu je u Evropskoj uniji, gde treba da budemo dobri susedi i prijatelji. Srbija i Hrvatska imaju odlučujuću ulogu u procesu transformacije Zapadnog Balkana u zonu dugotrajne stabilnosti i održivog razvoja. Pretpostavke takve politike su izgradnja pravne države, uvažavanje razlika i sagledavanje zajedničkih ekonomskih i vrednosnih ciljeva", rekao je predsednik Tadić.

Predsednik Srbije je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, povodom tužbe i kontratužbe pred Međunarodnim sudom pravde, ponovio stav Srbije da je nekorisna svaka konfrontacija država i naroda, smatrajući da je uputnije da se svi takvi sporovi rešavaju vansudskim postupcima, a u redovnim sudovima zaštite prava žrtava, koje ne smeju ostati zaboravljene.

"Ne postoji kolektivna krivica i svaki zločinac ima svoje ime i prezime. Zločinci moraju biti kažnjeni za svoja nedela zbog žrtava i njihovih porodica i zbog pomirenja naroda na Balkanu, naglasio je predsednik Tadić.

Prema njegovim rečima, Srbija očekuje od novog hrvatskog predsednika poštovanje njenog integriteta, povratak izbeglih Srba, povraćaj njihove imovine, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, pravo na rad i zapošljavanje, kao i pravo na očuvanje identiteta i kulture, uključujući pravo na upotrebu pisma i jezika.

"Istovetna je i obaveza Srbije prema svojoj hrvatskoj nacionalnoj zajednici, zaključio je predsednik Tadić.

U  juče održanom drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj pobedu je odneo kandidat Socijaldemokratske partije Ivo Josipović, koji je osvojio 60,26 odsto glasova, dok je nezavisni kandidat Milan Bandić dobio 39,74 odsto.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić čestitao Josipoviću

Izvor: EMportal, 11.Jan.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas Ivi Josipoviću pobedu na izborima za predsednika Hrvatske i pozvao ga da zajedno rade na uspostavljanju evropskih civilizacijskih normi na prostoru Zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti u regionu, saopšteno je iz Tadićevog kabineta.

Nastavak na EMportal...

Tadić čestitao Josipoviću pobedu na izborima

Izvor: SrbijaNet.rs, 11.Jan.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas Ivi Josipoviću pobedu na predsedničkim izborima u Hrvatskoj i pozvao ga da zajedno rade na uspostavljanju evropskih civilizacijskih normi na prostoru zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti u regionu. "Budućnost svih naroda i država

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Tadić čestitao Josipoviću

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jan.2010

BEOGRAD, 11. januar 2010. (FoNet) - Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas Ivi Josipoviću pobedu na izborima za novog predsednika Hrvatske i pozvao ga da zajedno rade na uspostavljanju evropskih civilizacijskih normi na prostoru Zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti u regionu. "Budućnost...

Nastavak na NaDlanu.com...

Tadić za vansudsko rešenje spora sa Hrvatskom

Izvor: Blic, 11.Jan.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je danas Ivi Josipoviću pobedu na izborima za novog predsednika Hrvatske i pozvao ga da zajedno rade na uspostavljanju evropskih civilizacijskih normi na prostoru Zapadnog Balkana i očuvanju mira i stabilnosti uregionu. .."Budućnost svih naroda i država u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.