Studenti, srednjoškolci, pištaljke i šerpe ispred Skupštine (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 04.Apr.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti, srednjoškolci, pištaljke i šerpe ispred Skupštine (FOTO)

Ispred Doma Narodne skupštine studenti, kojima se pridružio veliki broj srednjoškolaca, i danas popodne su se okupili kako bi izrazili nezadovoljstvo rezultatima predsedničkih izbora.

Studenti, koji su se navodno okupili preko društvene mreže Fejsbuk, tvrde da su izbori bili neregularni. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Među studentima "kruži" umnožen tekst proglasa, u kojem se predsednik Srbije poziva da "preduzima mere za spasavanje države".

Navodi se da polovina građana koja nije glasala na predsedničkim izborima ima pravo da traži od "predsednika države da reaguje u skladu sa zakletvom" i da "poništi protekle izbore za predsednika Srbije", te da se organizuju novi.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prethodno im dežurni u skupštinskom obezbeđenju nije dozvolio da se megafonom obrate ispred Doma narodne skupštine, što je izazvalo kraću raspravu.

Uzvikivali su "Vučiću pederu", "Vučiću šećeru", "Izlazite napolje", zviždali u pištaljke, lupali u bubnjeve, a neki i u šerpe...

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Saobraćaj je obustavljen na prostoru od Bulevara kralja Aleksandra, preko Trga Nikole Pašića, do Terazija. Posle nekog vremena "prešli su" na Terazije, ka Trgu republike, a šetnju nastavljaju Makedonskom, Takovskom, a nakon toga, prema najavama, Knez Miloševom i Nemanjinom do Slavije, te Ulicom kralja Milana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Policija je saobraćaj preusmeravala na okolne ulice, a po prolasku učesnika protesta - otvarale su se ulice za vozila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.