Sarkozi najnepopularniji predsednik u istoriji Francuske

Izvor: Blic, 16.Apr.2012, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi najnepopularniji predsednik u istoriji Francuske

Nikola Sarkozi proglašen je za najnepopularnijeg predsednika u istoriji Francuske, pokazali su rezultati juče sprovedene ankete, uoči prve runde predsedničkih izbora 22. aprila.

Francuski glasači ocenjuju da će Sarkozi definitivno izgubili izbore, a preteći će ga socijalistički rival Fransoa Oland.

Poslednje ankete pokazale su da će Oland u prvom krugu dobiti između 27 i 30 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glasova, a Sarkozi između 26 i 27 odsto.

Za treće mesto, sa podjednakim izgledima, bore se kandidati ekstremne levice i desnice Melanšo i Marina Le Pen.

U drugom krugu Oland bi trebalo da dobije do 14 odsto glasova više od Sarkozija.

Povezane vesti: Sarkozi iskoristio Obamu za svoju kampanju Ankete: Oland u drugom krugu osvaja 57 odsto glasova Deset kandidata bori se za glasove Francuza Sarkozi počinio svetogrđe - prestao da jede sir Sarkozi napisao Francuzima pismo na 36 strana

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.