Saopštenje Vučića i Nikolića: Nastavak saradnje u budućnosti

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje Vučića i Nikolića: Nastavak saradnje u budućnosti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić razgovarali su o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji. Okarakterisali su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, uspešnu i značajnu za Srbiju, i dogovorili se da blisko sarađuju i ubuduće.
Nikolić i Vučić su razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji u zemlji i okruženju.

"Predsednik i premijer u potpunosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića", ističe se u saopštenju.
Predsednik i premijer su, kako se navodi, usaglasili mere i poteze u vezi sa bosanskohercegovačkom tužbom za genocid protiv Srbije, i o pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo tzv. države Kosovo u Unesku i Savetu Evrope.
"Dogovoreno je dnevno koordinisanje o ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju", naglašeno je u saopštenju.
Istovremeno, Nikolić i Vučić su razgovarali i o predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.
Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, uspešnu i značajnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti, zaključuje se u zajedničkom saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.