Predsednički izbori u Gruziji, vodi Salome Zurabašvili

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednički izbori u Gruziji, vodi Salome Zurabašvili

Kandidatkinja gruzijskh vlasti Salome Zurabašvili osvojila je najviše glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Gruziji sa 55 odsto glasova.

To su rezultati anketa po završetku glasanja.

Njen protivnik, kandidat opozicije Grigol Vašadze je usvojio 45 odsto glasova.

To su poslednji neposredni izbori za predsednika Gruzije, pošto će po isteku mandata narednog šefa države, stupiti na snagu ustavne promene, prema kojima će predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << birati delegati, a najmoćnija politička ličnost u zemlji postaće premijer.

Salome Zurabašvili je u prvom krugu održanom 28. oktobra osvojila 38,64 odsto glasova a Vašadze 37,73 odsto.

Kandidatkinja, rođena 1952. godine u Francuskoj, bila je ministarka inostranih poslova od 2004. do 2005. godine, i radila je u francuskoj diplomatiji gde ima rang ambasadorke.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.