Poslanici opozicije o predsedničkom kandidatu

Izvor: RTS, 24.Nov.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici opozicije o predsedničkom kandidatu

Predsednici opozicionih stranaka i poslanici obratili su se novinarima u parlamentu iznoseći svoje predloge u vezi sa predsedničkim izborima naredne godine.
Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović kaže da ta stranka neće podržati Vuka Jeremića kao kandidata za predsednika Srbije, jer želi predsednika koji će imati političku odgovornost, kakvu bivši ministar spoljnih poslova nije imao.
Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ističe da će LDP stati iza kandidata koji ima jasan stav o Kosovu, politici u regionu, građanskim i ljudskim pravima.
"Prvo ćemo da 'trošimo' Sašu Jankovića, a onda ćemo pred izbore da otkrijemo da nema šanse, pa ćemo da otkrijemo Vuka Jeremića, a epilog toga će biti da ćemo naterati Vučića da izađe na izbore i da postavi svog Mirka Cvetkovića...a zemlja će nam se raspasti", rekao je Jovanović, opisujući šta može da se dogodi bez pravog kandidata.
Optužio je opoziciju da povlači najneodgovornije političke poteze i da nema zajedničke ideje i stavova.
Predsednik Nove stranke Zoran Živković kaže da bi cela proevropska opozicija trebalo da podrži Sašu Jankovića, ukoliko odluči da se kandiduje za predsednika Srbije.
"Nije moje da predložim Jankovića, to je na njemu, a naravno da će imati podršku Nove stranke ako se to desi", rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.
Očekuje da jedan deo političke i kritičke javnosti u narednih 15 dana kaže šta misli ko treba da bude predsednički kandidat opozicije.
O predsedničkom kandidatu oglasila se i Demokratska stranka. Poslanica te partije Nataša Vučković rekla je da se zalaže da demokratska opozicija ima jednog predsedničkog kandidata.
"Za nas je važno da sa svima razgovaramo i to i činimo. Takođe, važno je da znamo koji je program zajednički kandidat zastupao. DS želi lidera koji je posvećen evropskoj Srbiji i koji zastupa takvu politiku”, rekla je Vučković novinarima u parlamentu.
Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kaže da je on već u kampanji za predsedničke izbore koji će biti iduće godine, te da obilazi Srbiju, razgovara sa građanima i prikuplja podršku za svoju kandidaturu.
Odgovarajući na pitanja novinara u Skupštini Srbije, Obradović je rekao da je on ozbiljan predsednički kandidat opozicije, te da je za njega gubljenje vremena priča o zajedničkom predsedničkom kandidatu opozicije.
Građani, kaže, i to ne samo oni koji su glasali za Dveri, zadovoljni su nastupom poslaničke grupe Dveri u parlamentu, navodeći da je pokazao da je pravi opozicionar.
Poslanik radikala Nemanja Šarović ističe da je Vojislav Šešelj najozbiljniji kandidat za predsednika Srbije.
Novinarima u parlamentu je rekao da je nerealno da iko osim Šešelja prođe u drugi krug predsedničkih izbora.
Smatra da će ako opet budemo imali predsednika republike iz vladajuće partije "taj biti marginalna ličnost kao Tomislav Nikolić".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.