Poljska ljuta na Makrona zbog poređenja sa Putinom i Orbanom

Izvor: RTS, 02.Maj.2017, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska ljuta na Makrona zbog poređenja sa Putinom i Orbanom

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske osudilo je to što je centristički kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuel Makron uporedio poljsku vladu sa, kako je rekao, "režimima" Vladimira Putina u Rusiji i Viktora Orbana u Mađarskoj, prenosi AP.
AP navodi da je Emanuel Makron to izjavio na predizbornom mitingu održanom juče u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Parizu, uoči drugog kruga u kojem će mu u nedelju rivalka biti populistička kandidatkinja Marin le Pen.

"Znate prijatelje i saveznike gospođe Le Pen. To su režimi Orbana, Kačinjskog i Putina. To nisu otvorene i slobodne demokratije", rekao je Makron.
AP podseća da je Jaroslav Kačinjski predsednik poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda i najmoćniji političar u toj zemlji.
Poljsko ministarstvo je navelo da je Makron koristio "neprihvatljiva poređenja i mentalne prečice koje su vode greškama u javnom mišljenju" i negiralo da je Poljska saveznik Le Penove.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLJSKA LJUTA NA MAKRONA Osudili proređenje sa Putinom i Orbanom

Izvor: Blic, 03.Maj.2017, 00:50

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske osudilo je danas to što je centristički kandidat na predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuel Makron uporedio poljsku vladu sa, kako je rekao, "režimima" Vladimira Putina u Rusiji i Viktora Orbana u Mađarskoj, prenosi AP...AP navodi da je Makron to izjavio...

Nastavak na Blic...

Poljska odbrusila Makronu: Nismo kao Putin i Orban

Izvor: B92, 03.Maj.2017

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske osudilo je reči Emanuela Makrona da je poljsku vladu kao "režimi" Vladimira Putina u Rusiji i Viktora Orbana u Mađarskoj...AP navodi da je Makron to izjavio na predizbornom mitingu održanom juče u Parizu, uoči drugog kruga u kojem će mu u nedelju rivalka biti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.