Pendarovski sakupio potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 23:53

Pendarovski sakupio potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski prikupio je danas potrebnih 10.000 potpisa građana za kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima.

Isto je učinila i opoziciona političarka iz partije VMRO DPMNE Gordana Siljanovska-Davkova.

''U rekordnom roku, za manje od pet sati, prikupljeno je 10.000 potpisa građana koji podržavaju kandidaturu za drugi mandat predsednika Steve Pendarovskog'', >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopšteno je iz kabineta predsednika Severne Makedonije.

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski saopštio je da je Silijanovska-Davkova sakupila više od 15.000 potrebnih potpisa, prenose severnomakedonski mediji.

Pored Pendarovskog i Siljanovske-Davkove, još pet kandidata na predstojećim predsedničkim izborima u Severnoj Makedoniji prikupilo je potreban broj potpisa za podnošenje kandidature, i to ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani, gradonačelnik Gostivara Arben Taravar, gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski, lider i kandidat stranke ''Znam - Za našu Makedoniju'', gradonačelnik skopske opštine Karpoš i lider stranke ''Grom'' Stevčo Jakimovski i Biljana Vankovska, koja ima podršku stranke ''Levica''.

Pendarovski je na predsedničkim izborima pre pet godina bio zajednički kandidat vladajuće koalicije SDSSM i DUI i u drugom krugu pobedio Siljanovsku-Davkovu, koja je i tada bila kandidat opozicione VMRO DPMNE. Prvi krug predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji biće održan u 24. aprila, a drugi u 8. maja, zajedno sa parlamentarnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pendarovski očekuje svoju pobedu tek u drugom krugu predsedničkih izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Mar.2024, 22:54

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je večeras da će na predstojećim izborima za šefa države u drugom krugu pobediti kandidatkinju opozicione VMRO DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.