Opozicija o prekidu sednice Skupštine

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija o prekidu sednice Skupštine

Poslanici Socijaldemokratske stranke (SDS) protestovali su danas zbog prekidanja sednice Skupštine Srbije, ocenjujući da će pauza trajati sve dok se ne završe predsednički izbori.

Šef poslaničke grupe SDS-a Marko Đurišić rekao je da nije bilo omogućeno da se na prvoj sednici redovnog prolećnog zasedanja govori o temama koje su važne i o tačkama koje su u dnevni red htele da uvrste opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << stranke.

Đurišić je rekao da je parlament u poslednjih godinu dana radio manje od tri meseca, napomenuvši da je to jedino mesto gde se mogu čuti kritike i izraziti drugačiji stavovi.

"Ovim se ukida kritika i izražavanje drugačijih stavova. Ovo se ne može nazvati demokratskim društvom", rekao je Đurišić.

Poslanik sa liste SDS-a Miroslav Aleksić rekao je da je u pitanju totalno urušavanje institucija i da za vladajuću većinu ne postoji ni parlament, ni Ustav, ni zakoni.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je tokom utvrđivanja dnevnog reda sednice odredila pauzu zbog, kako je rekla, konsultacija, ali nije navela koliko će trajati.

Obradović: Prekidanje sednice Skupštine uvod u izbornu krađu

Predsednik Poslаničke grupe Dveri u Skupštini Srbije Boško Obrаdović izjavio je danas da je prva sednica redovnog prolećnog zasedanja prekinuta pod "smešnim izgovorom" i ocenio da je jedini razlog za to da se ne čuje glas opozicije o važnim temama koje muče građane Srbije.

Obradović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je prekidanje sednice uvod u izbornu krađu i stvaranje mogućnosti da u kampanji postoji samo lider SNS Aleksandar Vučić.

On je rekao da mu nije jasno zašto je danas prekinuta sednica skupštine kada predsednica parlamenta ima zamenike koji mogu da vode sednicu u njenom odsustvu.

"Očigledno je da ne mogu da istrpe nijedan radni dan u skupštini i kritiku", kazao je Obradović i ocenio da je "izborna krađa u toku" i da Vučić "ne može da pobedi u drugom krugu ako ne pokrade glasove".

On je rekao i da je sramotno ako se ispostavi da će izbori biti raspisani za 2. april, jer će na taj način potpisi podrške građana moći da se prikupljaju samo 10 dana posle čega će kampanja trajati još 15 dana.

Obradović je ocenio da je Vučić već skupio potpise i da ima unapred pripremljene obrasce.

Kako je rekao, pod tim okolnostima i neravnopravnog tretmana medija prema ostalim političkim akterima u zemlji i sa kratkim rokom izborne kampanje izbori neće biti fer i pošteni.

On je pozvao opoziciju da se zajedno izbori za fer i poštene izbore.

Radulović: Vlast pokazuje da ne želi da čuje opoziciju

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović negodovao je danas što je prekinuta sednica Skupštine Srbije i ocenio da na taj način vlast pokazuje da očigleno ne želi da čuje šta opozicija želi da kaže.

"Očigledno je da vlast ne želi da čuje šta opozicija ima da kaže i da ih pita", rekao je Radulović novinarima u Skupštini Srbije.

Radulović je negodovao i zbog informacije da bi izbori mogli da budu 2. aprila i ocenio da se na osnovu toga vidi strah Aleksandra Vučića.

Prema rečima Radlovića, nedopustivo je da Aleksandar Vučić sa pozicije premijera vodi predsedničku kampanju jer se na taj način, kako je dodao, stvara ogroman prostor za zloupotrebu.

"Kukavički je raspisati izbore za 30 dana i trčati kampanju sa mesta predsednika vlade", rekao je Radulović.

Radulović je naveo da bi ako izbori budu održani 2. aprila drugi krug mogao biti za Uskrs što, kako je ocenio govori o manipulaciji iz želje da se smanji izlaznost na svaki mogući način.

Pozvao je Vučića da da ostavku na mesto predsednika vlade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poslanici SDS-a protestuju zbog prekida sednice Skupštine Srbije

Izvor: Beta, 01.Mar.2017

Poslanici Socijaldemokratske stranke (SDS) protestovali su danas zbog prekidanja sednice Skupštine Srbije, ocenjujući da će pauza trajati sve dok se ne završe predsednički izbori.Šef poslaničke grupe SDS-a Marko Djurišić rekao je da nije bilo omogućeno da se na prvoj sednici redovnog prolećnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.