Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland čestitao Makronu pobedu na predsedničkim izborima

Odlazeći francuski predsednik Fransoa Oland "srdačno" je čestitao večeras kandidatu centra Emanuelu Makronu pobedu na predsedničkim izborima, saopštila je Jelisejska palata.

"Zvao sam Emanuela Makrona da mu srdačno čestitam pobedu na predsedničkim izborima", rekao je Oland kome mandat zvanično ističe 14. maja.

Prema prvim procenama, Makron je osvojio između 65,5 i 66,1 odsto glasova, a njegova protivnica, kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen između 33,9 i 34,5 odsto glasova.

Oland, koji se nije kandidovao za drugi predsednički mandat, u nekoliko navrata je pozvao Francuze da glasaju za Makrona.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska premijerka čestitala Makronu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2017

Britanska premijerka Tereza Mej čestitala je večeras pobedu na francuskim predsedničkim izborima kandidatu centra Emanuelu Makronu, navodeći da pozdravlja priliku da sa njim sarađuje...Iz kabineta Tereze Mej londonskom Dauning stritu saopšteno je da je ona "srdačno čestitala izabranom predsedniku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.