Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2017, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska premijerka čestitala Makronu

Britanska premijerka Tereza Mej čestitala je večeras pobedu na francuskim predsedničkim izborima kandidatu centra Emanuelu Makronu, navodeći da pozdravlja priliku da sa njim sarađuje.

Iz kabineta Tereze Mej londonskom Dauning stritu saopšteno je da je ona "srdačno čestitala izabranom predsedniku Makronu na izbornom uspehu".

U komentaru koji je iznela odmah nakon što u izlazne ankete >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pokazale da je Makron pobednik izbora, Mej je navela da je Francuska jedan od najbližih britanskih saveznika i da se Britanija raduje da "sarađuje sa novim predsednikom na širokom spektru zajedničkih prioriteta".

Očekuje se da će Francuska biti jedan od najvažnijih učesnika predstojećih pregovora o izlasku Velike Britanije iz EU.

Prema prvim procenama, kandidat centra Emanuel Makron osvojio je u današnjem drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj između 65,5 i 66,1 odsto glasova, a njegova protivnica, kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen između 33,9 i 34,5 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.