ORBAN STIŽE KOD TRAMPA! Poznat DATUM susreta mađarskog premijera i bivšeg predsednika SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 11:10

ORBAN STIŽE KOD TRAMPA! Poznat DATUM susreta mađarskog premijera i bivšeg predsednika SAD

Mađarski premijer se nada da se Tramp vraća u Belu kuću

Mađarski premijer Viktor Orban sastaće se sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom 8. marta na Floridi, izjavio je šef Orbanove pres službe Bertalan Havasi, a prenosi agencija MTI.

Orban je prošlog meseca podržao Trampovo nastojanje da se vrati u Belu kuću nakon predsedničkih izbora ove godine, a 23. februara je izjavio da se nada da će se Tramp vratiti u Belu kuću i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će doprineti da se postigne primirje u Ukrajini, navodi Rojters.

Agencija podseća da je Orban odbio da pošalje oružje Ukrajini i da je kritikovao Zapad zbog uvođenja sankcija Rusiji.

Orban je više puta pozivao na prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini.

Rojters ocenjuje da Orban nema najbolje odnose sa administracijom američkog predsednika Džozefa Bajdena, uglavnom zbog odugovlačenja Budimpešte u vezi sa ratifikacijom članstva Švedske u NATO-u.

Posle dugog odlaganja, mađarski parlament je prošle sedmice odobrio članstvo Švedske u NATO-u, a sada je samo preostalo da taj zakon ove sedmice potpiše mađarski predsednik.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Orban se kladi na Trampovu pobedu, tvrdi da je on ključan za mirovni sporazum

Izvor: B92, 04.Mar.2024

Viktor Orban sastaće se u petak na Floridi sa bivšim predsednikom SAD Donaldom Trampom, ubrzo nakon što ga je on podržao da se vrati na mesto predsednika SAD..."To nije kockanje, već zapravo klađenje na jedinu razumnu šansu, da se mi u Mađarskoj kladimo na povratak predsednika Trampa", rekao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.