Ne bojte se, i koza bi pobedila Le Penovu u drugom krugu

Izvor: B92, 03.Mar.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne bojte se, i koza bi pobedila Le Penovu u drugom krugu"

Oni koji strahuju od pobede liderke Nacionalnog fronta Marin le Pen na predsedničkim izborima u Francuskoj ne treba to da čine.

Ili je bar to mišljenje političkog analitičara Tome Genolea koji ističe da strah od pobede kandidatkinje ekstremne desnice ne treba da postoji.

"Želim da uputim jasnu poruku, strancima, investitorima... Koza, ali bukvalno, koza da se nađe u drugom krugu predsedničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora sa gospođom Marin, odnela bi pobedu", naveo je Genole.

Prema njegovim rečima, previše je francuskih birača koji su alergični na ekstremnu desnicu i koji su spremni da se ujedine i spreče Le Penovu da pobedi.

U anketama pred prvi krug izbora 23. aprila ona vodi, ali istraživanja o daljem toku trke daju prednost centrističkom kandidatu Emanuelu Makronu.

"Bazična ideologija Makrona je oportunizam. On je čekao dovoljno dugo pre nego što nam je izneo svoju platformu", naveo je Genole.

Makron je u utorak predstavio svoj plan i to pošto su francuske vlasti odlučile da povedu istragu o proneveri javnih sredstava kandidata Fransoe Fijona.

"Ne mislim da Le Penova može da dobije iz Fijonovog pada, oni koji su spremni da glasaju za nju, glasaće za nju i tu nema nikakvih dodatnih glasova, ali Makron može da bude alternativa za one koji su desničari, ali ne žele da budu ekstemisti", zaključio je Genole.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.