Na predsedničkim izborima u SAD potrošeno 14 milijardi dolara

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Nov.2020, 11:40

Na predsedničkim izborima u SAD potrošeno 14 milijardi dolara

Učesnici izbora u Sjedinjenim Državama potrošili su ove godine na svoje kampanje skoro 14 milijardi dolara i ta suma obuhvata troškova predsedničkih kandidata, ali i na stotine potencijalnih članova Kongresa

Zbog pandemije kampanja je bila drugačija nego inače, ali je politički angažman ostao na visokom nivou, a donirano je više novca nego ikad, prenosi BBC.

Oko 6,6 milijardi dolara potrošili su samo kandidati za predsednika, što je više nego u dva prethodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << izborna ciklusa u zajedno. Najviše novca potrošeno je na medijsko prikazivanje, televizijske reklame, digitalni marketing, plate zaposlenih u kampanjama.

Bajden je platio na stotine svojih saradnika više od 50 miliona dolara, dok je Tramp platio svoje ljude 20 miliona dolara.

Sa druge strane, Tramp je, recimo, za kačkete svoje kampanje izdvojio više od osam miliona dolara.

Kada je reč o borbi za mesta u Predstavničkom domu i Senatu, na stotine kandidata je na svoje kampanje potrošilo ukupno rekordnih sedam milijardi dolara.

Većina utrošenog novca prikupljena je donacijama, i to oko 20 odsto svih donacija dali su obični građani izdvajajući 200 dolara ili manje, a ostalo je prikupljeno od bogatih donatora i raznih drugih aktivnosti.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.