Malo više od 200 dolara ostalo u budžetu Zimbabvea

Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2013, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo više od 200 dolara ostalo u budžetu Zimbabvea

30.01.2013. -

Finansijska sredstva Zimbabvea trenutno se procenjuju na 217 američkih dolara. Međutim, uskoro će u državi morati da se održe ustavni referendum i predsednički izbori, na kojima će se, prema podacima vlade, prikupiti najmanje 104 miliona dolara.

Ministar finansija Zimbabvea priznao je da država nema drugog izbora sem da se obrati za finansijsku pomoć međunarodnoj zajednici.

Zimbabve se suočava sa hroničnom nestašicom hrane i u velikoj meri zavisi od isporuke humanitarne pomoći.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zimbabveu ostalo samo 217 dolara!

Izvor: B92, 30.Jan.2013

harare -- Zimbabve se nalazi u finasijskom kolapsu, a u državnoj kasi je preostalo svega 217 dolara, obelodanio je ministar finansija te zemlje Tendej Biti...Tolika suma je, prema rečima Bitija, ostala u državnoj blagajni nakon što su isplaćene plate državnim službenicima...Ministar je dodao da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.