Lekić: Zakon o ponavljanju izbora

Izvor: B92, 09.Maj.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić: Zakon o ponavljanju izbora

Podgorica -- Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić izjavio je da je opozicija pripremila zakon kojim će tražiti ponavljanje predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore saopštila je da je, prema konačnim rezultatima, na izborima 7. aprila pobedio kandidat Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Filip Vujanović, pošto je osvojio 51,21 odsto glasova, dok je za Lekića glasalo 48,79 odsto birača.

Lekićev izborni štab saopštio je ranije da ne priznaje rezultate predsedničkih izbora koje saopštava DIK, a na protestu njegovih pristalica u Podgorici zatraženo je poništenje predsedničkih izbora održanih 7. aprila i raspisivanje novog glasanja za šefa crnogorske države.

Lekić je novinarima kazao da će se sutra ponovo sastati s predsednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem i da očekuje uspešan dijalog koji će dovesti do izlaska iz, kako je kazao, duboke političke krize.

Krivokapić je ranije kazao da je spreman da na dnevni red crnogorskog parlamenta stavi opozicioni zakon kojim se traži poništenje predsedničkih izbora.

Lekić nije precizno odgovorio da li će DF i nakon sutrašnjeg sastanka nastaviti da bojkotuje rad Skupštine Crne Gore.

Stalno ćemo analizirati situaciju i zavisno od dinamike političkih procesa donositi odluke , naveo je Lekić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekić: Opozicija Crne Gore pripremila zakon o ponavljanju izbora

Izvor: Blic, 10.Maj.2013, 06:16

Predsednički kandidat i lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić izjavio je juče da je opozicija pripremila zakon kojim će tražiti ponavljanje predsedničkih izbora u Crnoj Gori...Državna izborna komisija (DIK) Crne Gore saopštila je da je, prema konačnim rezultatima, na izborima 7. aprila pobedio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.