LDP: Birači da se slobodno opredele

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Birači da se slobodno opredele

Beograd -- Liberalno-demokratska partija pozvala je danas svoje birače da se u drugom krugu predsedničkih izbora opredele slobodno.

"Liberalno demokratska partija poštovaće odluku svakog birača, jer činjenica da je neko glasač LDP-a znači da ume da bira i odlučuje", navodi se u saopštenju LDP-a.

U saopštenju se podseća da je ta stranka posle prvog kruga, u kome je Čedomir Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobio oko 220.000 glasova, ponudila razgovore kandidatu DS-a Borisu Tadiću, bez uslovljavanja, sa jedinim ciljem - da evropski put Srbije bude svim građanima jasan, kao i da budu jasno definisane snage i sredstva kojima će biti stvorena evropska Srbija.

"Birači Liberalno demokratske partije bezrezervno su prevropski orijentisani. LDP je, kao partija, po svojim stavovima i vrednostima

koje zastupa, potpuna suprotnost radikalskoj politici i Tomislavu Nikoliću, sa kojim su, na žalost, svi, na političkoj sceni, pa i Boris Tadić, napravili previše nedopustivih kompromisa", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Tadićeva politika "srednjeg puta" - "i Kosovo i Evropa, i Koštunica i promene, i berza i kolhoz, do sada nije pokazivala razumevanje" za stavove LDP-a.

"Smatrali smo da je drugi krug izbora prilika da se to dogodi. Boris Tadić na to nije pristao. Predsedništvo LDP-a takav stav uvažava i uprkos svemu poziva svoje birače da se 3. februara opredele slobodno, prema sopstvenoj savesti i u skladu sa ličnim uverenjima. Liberalno demokratska partija poštovaće odluku svakog birača, jer činjenica da je neko glasač LDP-a znači da ume da bira i odlučuje", piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.