Janković iduće sedmice ide u Brisel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković iduće sedmice ide u Brisel

Kandidat na proteklim predsedničkim izborima Saša Janković najavio je da sledeće nedelje ide u Brisel, gde će razgovarati sa nekim parlamentarcima u Evropskom parlamentu i predočiti im da u Srbiji postoji alternativa.

"Ovi predsednički izbori su pokazali da ona postoji i to čak da se ne radi o izboru između dva zla, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa da vidimo koje je manje, nego postoji alternativa koja autentično veruje u evropske vrednosti i vrednosti upisane i u naš Ustav, istakao je Janković" u intervjuu za portal Magločistač.

Očekujem da ću i dalje biti strateški partner DS

Janković je danas zahvalio Demokratskoj stranci na podršci tokom izbora i rekao da očekuje da će i u buduće biti strateški partner ove stranke i da će zajedno pokazati da Srbija nije prokleta zemlja i da našem narodu ništa ne fali, da nismo osuđeni na nepravdu i poniženje koje nam se dešava.

"Očekujem da ćemo iskoristiti svaku narednu priliku, ne čekajući ni trena, da građanima Srbije vratimo osmeh, a da institucijama u Srbiji vratimo smisao", izjavio je Janković na sednici Glavnog odbora DS.

Prema njegovom mišljenju, u situaciji kada se bude jasno pokazalo da je ta alternativa realna, biće više pomoći sa strane.

"Mi na institucije koje danas imamo ne možemo da se oslonimo... jer možemo da iznesemo još neki snimak izborne krađe, pa će opet ministar Stefanović da kaže - pa, ovo je foto-montaža, pa iznesemo još jedan, pa će biti porodična šala predsednika biračkog odbora", ukazao je Janković.

"Međunarodna zajednica vidi šta se dešava i to sve piše u njihovim izveštajima. Predstava koja se stvara je predstava ogromne podrške Vučiću", rekao je Janković.

Janković je rekao da ga na formiranje političkog pokreta, koji je najavljen, obavezuje podrška stotina hiljada ljudi koji su glasali za njega na predsedničkim izborima.

"Pokret koji je suštinski nastao na ovim izborima ima obavezu da taj optimizam i poverenje i to očekivanje građana pretoči u konkretnu delatnost koja će nam vratiti smisao institucijama i osmehe na našim licima", objasnio je on.

Kako je najavio Janković, pojedinci, civilne i političke organizacije, sindikati koji su podržali njegovu kandidaturu nastaviće da sarađuju i kada je u pitanju osnivanje novog političkog pokreta.

On je potvrdio da su u toku razgovori o najboljim organizacionim, ideološkim, vrednosnim i političkim oblicima i načinima rada tog pokreta koji će funkcionisati na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saša Janković ide u Brisel da "predstavi alternativu Vučiću i diktaturi"

Izvor: Vesti-online.com, 22.Apr.2017

Kandidat na proteklim predsedničkim izborima Saša Janković najavio je da sledeće nedelje ide u Brisel, gde će razgovarati sa nekim parlamentarcima u Evropskom parlamentu i predočiti im da u Srbiji postoji alternativa...- Ovi predsednički izbori su pokazali da ona postoji i to čak da se ne radi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.