Izborni štab Jankovića: Skup u Savamali, u subotu 18. marta radi istine i slobode

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izborni štab Jankovića: Skup u Savamali, u subotu 18. marta radi istine i slobode

Izborni štab Saše Jankovića, kandidata na predsedničkim izborima u Srbiji, najavio je danas da će se građani u subotu, 18. marta, okupiti, radi istine u beogradskoj četvrti Savamala, iako je Policijska stanica Savski venac odbila da primi prijavu tog skupa.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je o skupu obavešteno poštom, a građani će se radi istine i slobode okupiti u Hercegovačkoj ulici, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u subotu, 18. marta, od 17 časova", navodi se u saopštenju.

U noći između 24. i 25. aprila prošle godine grupa maskiranih ljudi je bagerom nezakonito srušlia tri objekta u Hercegovačkoj ulici, a još nije zvanično utvrđeno ko je to uradio i zašto.

Policijska stanica Savski venac, koja je pre skoro jedanaest meseci "odbila da reaguje na pozive građana iz Savamale", odbila je i da primi prijavu javnog skupa u Hercegovačkoj ulici, naveo je Jankovićev izborni štab.

Time je, posle svih drugih nezakonitosti, MUP pokušao da ospori i pravo građana na slobodno okupljanje, garantovano Ustavom  Srbije, navodi se u saopštenju.

"Nakon što je odbila da primi prijavu javnog skupa, Policijska stanica Savski venac nije odgovorila ni na prijavu skupa poslatu na drugi, zakonom predviđen način - poštom", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je "umesto da postupa po zakonu, Policijska stanica Savski venac na zahtev koji nije primljen, zaveden, niti pročitan, odgovorila saopštenjem u kojem iznosi nepotpune i neistinite informacije".

Ta stanica, povrh svega, "zvanično je saopštila da prijava nije bila u skladu sa zakonom što nikako nije moglo da bude utvrđeno, a da prethodno prijava ne bude primljena i zavedena".

Navodi se i da su službenici pisarnice Polcijske stanice, "posle konsultacija sa starešinama, protivzakonito odbili da" to urade.

Ocenjuje se da se "time još jednom dokazuje da je MUP instrument u rukama Aleksandra Vučića, spreman ne samo da ćuti na pozive vezanih građana, već i da sprečava svaki pokušaj da se o tome javno govori".

"Nećemo dozvoliti da glavni i odgovorni za Savamalu ostane skriven, nećemo dozvoliti da nam pored pravne države i institucija oduzmu i slobodu okupljanja", zaključuje izborni štab Saše Jankovića u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prijava skupa: Ko je u pravu, a ko nije postupio po pravu

Izvor: N1 televizija, 16.Mar.2017

Šta se dogodilo sa prijavom skupa predsedničkog kandidata Saše Jankovića u Savamali, koji bi trebalo da bude održan u subotu, 18. marta? U njegovom štabu i dalje tvrde da u policijskoj stanici Savski venac nisu želeli da prijavu uopšte prime, dok u policiji kažu da su podnosiocu čak i sugerisali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.