Gosti novog dana Snježana Milivojević i Suzana Paunović

Izvor: N1 televizija, 16.Feb.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gosti novog dana Snježana Milivojević i Suzana Paunović

O predstojećim predsedničkim izborima i atmosferi u kojoj će se održati u Novom danu govoriće Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta političkih nauka. Aktuelne događaje i naslove iz dnevne štampe komentariše Suzana Paunović, direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Za dva meseca u Srbiji će biti održani predsednički izbori. Još se ne zna da li će biti i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vanrednih parlamentarnih. U kakvoj atmosferi će oni biti održani?

Prema istraživanju Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, građani Srbije kao najveću pretnju za unutrašnju bezbednost smatraju korupciju i kriminal, kao i ponašanje političara i lošu vlast. Skoro svaki drugi smatra da vlast nije uopšte ozbiljna u borbi protiv korupcije. Da li će se njihovi stavovi odraziti na rezultat izbora? O tome u temi jutra govori Snježana Milivojević, profesorka Fakulteta političkih nauka.

Aktuelne događaje i naslove iz dnevne štampe komentariše Suzana Paunović, direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem "Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?", 47 odsto građana Srbije glasalo bi za. To je rezultat istraživanja javnog mnjenja "Evropska orijentacija građana Srbije" koje je krajem decembra sprovela Kancelarija za evropske integracije. Anketa u kojoj je učestvovalo 1.054 ispitanika starijih od 18 godina rađena je prema standardu Evrobarometra. O rezultatima tog istraživanja za Novi dan govori Milena Lazarević, direktorka Centra za evropske politike.

Dečijim ili ranim brakom se smatra zajednica dvoje ljudi, od kojih barem jedno ima manje od 18 godina. U Srbiji je ovaj problem posebno izražen unutar romske zajednice. Kao uzrok ranih brakova u romskoj zajednici institucije navode "romsku tradiciju", koju koriste kao opravdanje za nedelovanje u sprečavanju ovakvog nasilja nad decom, dok se u romskoj zajednici opravdanje za ovu čestu pojavu objašnjava kroz siromaštvo i tradiciju.

Kakva je situacija u regionu, šta su posledice ranih brakova i maloletničkih trudnoća, koje ih gotovo uvek prate i pre svega, šta je moguće rešenje. O tome u regionalnoj temi govori Slavica Vasić, direktorka Dečijeg centra "Mali princ", koji je inicirao istraživanje o ranim brakovima.

Najzanimljivije tvitove u rubrici N1 Net ovog jutra bira i komentariše Nikola Parun.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Paunović: Ne verujem da je Marija Mali toliko očajna

Izvor: N1 televizija, 17.Feb.2017, 10:15

Porodični konflikti zanju da budu zloupotrebljeni u druge svrhe, a u slučaju Siniše Malog i Marije Mali unutrašnja porodična problematika prenosi se na politički teren, rekla je direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Suzana Paunović u Novom danu. Dodala je da su i drugi gubili starateljstvo,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.