Goncić: Vučić je nastavljač promena od 5. oktobra

Izvor: N1 televizija, 29.Mar.2017, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goncić: Vučić je nastavljač promena od 5. oktobra

Svetislav Bule Goncić, glumac i direktor ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", rekao je u Novom danu televizije N1 da se nada pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, kako bi se završile reforme započete posle 5. oktobra 2000. godine.

Goncić je rekao da kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića vidi kao nastavljača promena započetih posle, kako se izrazio, “revolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << oktobra one godine”.

“Ako smo započeli proces u oktobru one godine, koji je podrazumevao da rušenjem jednog sistema treba da pređemo u nešto novo, bolje i efikasnije, onda mislim da u tom smislu treba nastaviti priču. Nismo promenili ekonomski okvir ili smo se minimalno trudili”, ocenio je Goncić.

Gost Novog dana smatra da je na predstojećim izborima po sredi pitanje ekonomije, gde sa druge strane stoji zaštita ekonomskog koncepta koji smo, kako je rekao, konformo konzumirali prethodnih 20, 30, 60 godina.

“Ima i nepopularnih poteza, ali moramo da promenimo ekonomske okolnosti da bismo živeli bolje… To je sad pitanje da li ćemo to danas moći da potvrdimo ili za dve godine. Imamo ogromne probleme u ekonomiji, sa velikim firmama za koje je bilo pitanje da li su nam potrebne”, naveo je on, ocenjujući da će i teatar morati da se menja, jer je koncept po kojem trenutno radi u Srbiji, zastareo.

Zato se, kako kaže, nada pobedi Vučića već u prvom krugu, jer bi se drugim krugom opredeljenje za promene dovelo u pitanje.

Goncić kaže i da do sada nije imao problema zato što je podržao Vučića na izborima, mada, kako kaže, nije ni pratio komentare u javnosti. Smatra da javne ličnosti imaju pravo da podržavaju kandidate na predsedničkim izborima, bilo da je to kandidat vlasti ili kandidati opozicije. Vokacija, kako kaže, nije nešto što određuje koncept mišljenja, razmišljanja ili stav.

“Svako ima pravo da izrazi stav, seksualno opredeljenje, ideološko opredeljenje i mislim da je to velika stvar. Pre nije bilo tako”, podseća on.

Goncić dodaje i da se protivi prljavoj kampanji, odnosno potvrdama sopstvenog statusa omaložvanjem drugog. Svako treba da izloži svoj plan i program, poručuje on.

“Živimo u jednoj zemlji i svi zajedno treba da se trudimo da bude bolje. Mislim da zajedno sa različitim mišljenima treba da stvorimo novi kvalitet. Mislim da je najvažnije da budemo zajedno, nego da produbljujemo razlike”, kaže gost Novog dana.

Kada je reč o rušenju objekta u Hercegovačkoj ulici u beogradskom naselju Savamala, Goncić je rekao da ne želi da procenjuje svoju bezbednost kroz taj slučaj. Ta tema se, prema njegovoj oceni, koristi u političke svrhe i poručuje da sam čin treba da komentariše sud.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Goncić: Nadam se pobedi Vučića u prvom krugu

Izvor: N1 televizija, 29.Mar.2017

Svetislav Bule Goncić, glumac i direktor ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", rekao je u Novom danu televizije N1 da se nada pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, kako bi se završile reforme započete posle 5. oktobra 2000. godine...Izvor: N1info

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.