Gojković: Još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi se utvrdio datum izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi se utvrdio datum izbora

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da će danas pre raspisivanja izbora imati još jedan sastanak sa pravnim timom kako bi utvrdila tačan datum raspisivanja predsedničkih izbora.

"Još jedan sastanak ću imati sa pravnim timom da vidim kada sve mogu da raspišem izbore i za koje datume. Za nekoliko sati će biti to tačno definisano. U 13.00 časova ću datum saopštiti javnosti", rekla je Gojković za RTS.

Na pitanje da li će možda izborna kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trajati 30 dana kako su pojedini mediji pisali, Gojković je rekla da će se prilikom odlučivanja držati zakonskog okvira od 30 do 60 dana.

Ona je povodom odluke da parlament ne zaseda dok se ne završe predsednički izbori rekla da postoji mogućnost da se, ako bude nešto hitno, održi i neka vanredna sednica.

Prolećno zasedanje Skupštine Srbije juče je počelo, ali je određena pauza još tokom utvrđivanja dnevnog reda sednice sve dok ne prođu predsednički izbori.

Predsednica Skupštine danas raspisuje predsedničke izbore

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će danas raspisati izbore za predsednika Republike.

Ona će javnost o datumu održavanja predsedničkih izbora obavestiti u 13 časova.

Pojedini mediji prethodnih dana objavili su da će izbori biti raspisani za 2. april.

Zakon o izboru predsednika Republike predviđa da predsednički izbori moraju da se raspišu 90 dana pre isteka mandata predsednika, tako da se okončaju u narednih 60 dana.

Od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može proteći manje od 30 ni više od 60 dana.

Mandat aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja.

Predsednik Republike bira se na neposrednim izborima, tajnim glasanjem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.