Divlji demonstranti lomili sve pred sobom: Pojavio se novi snimak upada u Kongres (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jan.2021, 00:43

Divlji demonstranti lomili sve pred sobom: Pojavio se novi snimak upada u Kongres (VIDEO)

Danas je prekinuto zasedanje Kongresa koji je trebalo da proglasi pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

Video snimak razbijanja prozora i upada u zaključanu zgradu Kapitol hila, objavljen je na društvenim mrežama.

Na njemu se vidi kako demonstranti, od kojih su neki u vojnim uniformama i sa šlemovima na glavama, razbijaju prozor i potom kroz njega upadaju u zgradu Kapitol hila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Vašingtonu.

Shocking scenes in D.C. show Trump supporters smashing windows and breaking inside the Capitol building, which is on lockdown. The Mayor has announced an emergency curfew. pic.twitter.com/LIc2qMIlqp

— Andy Ngô (@MrAndyNgo) January 6, 2021

Snimak je objavio i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog između Beograda i Prištine Ričard Grenel uz poruku da se te osobe moraju identifikovati i uhapsiti. On je pozvao da se iskoriste video materijali kako bi se identifikovala svaka osoba koja je počinila nasilje danas na protestima na koje je pozvao odlazeći predsednik Donald Tramp.

- Da se iskoriste video materijali, da se identifikuje svaka osoba koja je počinila nasilje, da se procesuiraju i uhapse. Ovo je apsolutno neprihvatljivo - napisao je Grenel na Tviteru.

Nešto ranije, pojavile su se fotografije uniformisanih Trampovih pristalica sa oružjem.

 Više o tome pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.